Урок мужності «На варті Вітчизни»

6 грудня 2021 року

 

016 грудня – День Збройних сил України – це свято, коли в серцях у кожного патріота поєднуються гордість за наших героїв і смуток за тих, хто боронив Україну до останнього. Це свято не лише військових, а й усіх свідомих громадян, які вболівають за долю нашої землі і нашого народу.

16

До Дня Збройних сил України з метою патріотичного виховання молоді, пробудження національної самосвідомості Володимир ГАХОВСЬКИЙ провів урок мужності «На варті Вітчизни» в групах К-11М та О-21М.

Вступне слово організатор заходу розпочав з історії становлення свята. День Збройних сил України приурочений до дати прийняття Закону незалежної України від 6 грудня 1991 року «Про Збройні сили України». Саме свято – День Збройних сил України – встановила у 1993-му році Верховна Рада України (Постанова № 3528-XII від 19-го жовтня).

Не зважаючи на економічні та інші труднощі, що випали на долю нової незалежної Української держави після розпаду Радянського Союзу, діючому складу українських військових вдалося не лише зберегти високий професіоналізм, боєготовність і хороші армійські традиції, але і стати однією з сучасних і боєздатних армій на пострадянському просторі.

Збройні сили України – це військове формування, на яке відповідно до Конституції України покладаються оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності й недоторканності. Збройні сили України забезпечують стримування збройної агресії проти України та відсіч їй, охорону повітряного простору держави та підводного простору у межах територіального моря України.

23

Про загальну структуру, функції, основні засади діяльності Збройних сил України розповіли підполковник Юрій БАРАНОВСЬКИЙ (начальник відділення рекрутингу та комплектування 1-го відділу Тернопільського територіального центру комплектування та соціальної підтримки) та капітан Ігор ХАМАР (начальник відділення обліку мобілізаційної роботи, заступник начальника 1-го відділу Тернопільського територіального центру комплектування та соціальної підтримки).

5

Суспільно-правову основу діяльності Збройних сил України здобувачам освіти розкрили викладачі циклової комісії гуманітарних дисциплін Василь ЛЕЩУК та Ірина КОСТІВ.

6 грудня – це день, коли ми вшановуємо всіх, хто причетний до високого і почесного звання військовослужбовця, хто обрав для себе нелегку, але достойну професію – захищати Україну, її суверенітет і незалежність. Це свято наших ветеранів, чиї скроні вже вкриті сивиною, а груди увінчані нагородами, і молодих солдатів та учасників АТО та ООС, які сьогодні стоять в строю на захисті нашої країни, також  усіх чоловіків, які проходили військову службу і завжди готові стати на захист своїх родин, домівок, своєї землі.

7

Дорогі солдати і офіцери, нехай і надалі буде цілеспрямованою та плідною Ваша діяльність, ніколи не вичерпується енергія і натхнення, а щира любов до Батьківщини та народна повага надихають Вас на нові звершення у благородній справі служіння та захисту держави. Віри та сили, успіхів у повсякденному житті, мужності та відваги у військовій службі в ім’я єдиної, суверенної та незалежної України. Здоров’я, щастя, миру і злагоди Вам і Вашим родинам!

Володимир ГАХОВСЬКИЙ,
голова циклової комісії фізичної і військової підготовки
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook