Перспективи за розробкою та впровадженням екобезпечних технологій переробки сировини

11 липня 2014 року
11 липня в.о. ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслав Ніколаєнко та голова профкому співробітників Іван Гаврилюк з робочим візитом побували в Одесі. Там вони зустрілися з колективом відокремленого підрозділу «Науково-дослідний та проектний інститут стандартизації і технологій екобезпечної та органічної продукції».
 
Директор інституту Ігор Мазуренко проінформував очільника університету про стан і проблеми цього підрозділу університету та результати його науково-дослідної діяльності. Створений у 1956 році як прикладний інститут консервної галузі, у 2008 році він був реорганізований та підпорядкований НУБіП України. 
 
Станом на сьогодні ведеться ряд прикладних та фундаментальних досліджень. Серед них – розробка та впровадження екобезпечних технологій перероблення сировини рослинного та тваринного походження, дослідження хімічного складу вітчизняної та імпортованої сировини, створення безпечних та органічних харчових технологій. Вчені інституту працюють і над розробленням національних стандартів та їх гармонізацією з міжнародними стандартами та директивами ЄС, нормативних та технологічних документів для виробництва та контролю сировини і харчових продуктів. 
 
Під час зустрічі Станіслава Ніколаєнка з колективом інституту були обговорені перспективи його розвитку. До них можна віднести отримання статусу головної організації Мінагрополітики України у сфері наукового забезпечення  виробництва і контролю харчових продуктів загального призначення і дитячого харчування. На часі - створення наукового парку для проведення фундаментальних і прикладних досліджень з моделюванням сучасних виробництв та національного координаційного центру контролю якості та безпечності харчової продукції. 
Піднімалися питання поліпшення експериментально-технологічної бази інституту, зокрема, дооснащення  відділу фізико-хімічних і мікробіологічних досліджень продукції АПК засобами вимірювальної техніки, приладами для хромато- та масспектрального аналізування та міні-боксом для мікробіологічних досліджень. Активну участь в діалозі взяли вчені інституту Світлана Нікітіна, Людмила Філіпова, Алевтина Крохальова, Ігор Пресняк, Людмила Зубарєва та інші.  
 
Другою частиною візиту Станіслава Ніколаєнка та Івана Гаврилюка на Одещину було відвідування спортивно-оздоровчого табору університету «Академічний», що знаходиться на узбережжі Чорного моря в Іллічівську. Його база давно потребує оновлення і розбудови, аби забезпечити співробітникам і студентам університету максимально зручні умови відпочинку. Щоб це здійснити, потрібно залучити значні інвестиції. 
 
Прес-служба НУБіП України
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook