Антоніна Шушківська: Французька мова і сходинки до успіху

11 листопада 2021 року
     Bonjour! Мене звати Тоня. Я студентка першого курсу магістратури спеціальностей «Німецька філологія» та «Маркетинг». Буквально кілька днів тому завершилося моє стажування у Франції, і мені кортить поділитися своїми враженнями та найяскравішими моментами мого перебування у Франції.

     Пройшовши відбір, я отримала можливість стажування в сфері готельно–ресторанного бізнесу на підприємстві Château des Ducs de Joyeuse, у мальовничому містечку Куіза в регіоні Окситанія. Збудований для герцогів Жуаєз у середині 16 століття, сьогодні замок є чотиризірковим готелем. А з 1913 року Міністерство культури Франції внесло його до списку історичних пам'ятників.

     Поруч середньовічне місто Каркасон, до середземноморського побережжя можна доїхати за годину, а на околицях є багато маленьких атмосферних містечок, живописних стежок для хайкінга. Все це робить його дуже популярним серед туристів з усієї Європи. А студентам НУБіП, завдяки співпраці з федерацією «Обміни Франція-Україна», дає змогу пройти стажування і попрактикуватися в розмові не лише французькою, а й англійською та німецькою мовами.
     Патроном підприємства і за сумісництвом відповідальним за моє стажування був Вінсент Нурісон, − людина з колосальним досвідом, який почав працювати в ресторанній сфері ще з 16 років, в ресторані Taillevent в Парижі, який занесено до «Le Guide Rouge» («Червоний путівник Мішлен» − найбільш відомий і впливовий із сучасних ресторанних рейтингів). Саме завдяки професіоналізму пана Нурісона був відмічений зіркою Мішлен готель Relais & Chateau в Куршавелі, готель–ресторан L’Hostellerie La Roseraie, і впродовж останніх десяти років і донині − чотиризірковий готель Château des Ducs de Joyeuse з рестораном гастрономічної кухні.

     Це стажування подарувало мені багато прекрасних знайомств. Разом зі мною були досвідчені люди, котрі працювали в ресторанній справі по всьому світу, а також французькі студенти, які вивчали ресторанну справу. Багато з них стали моїми хорошими знайомими та друзями. Одна з моїх найулюбленіших частин будь-якого стажування − час, коли ти подорожуєш і відкриваєш для себе нові міста.

 

     У студентські роки формат стажування дійсно є ідеальним. Ти вже не просто турист в іншій країні, ти вже як справжній local − місцевий житель, який може підказати дорогу до супермаркету, знає розклад рухів поїздів, що ведуть до моря, може підтримати small talk французькою мовою з милими пенсіонерами. Ти живеш справжнім європейським життям впродовж трьох місяців.
     Це вже третє моє стажування. Першою була практика в сфері зеленого туризму у Франції, друга − в сфері туризму на підприємстві Karl's Erlebnis Dorf в Німеччині. Кожний раз я не лише відкриваю для себе різноманітні місця, знайомлюся з новими людьми, котрі стають хорошими друзями на довгі роки, практикую іноземні мови, але і формую себе як особистість, свої інтереси та захоплення.

 

     Знання мов безперечно відкриває перед людиною нові горизонти та дарує більше можливостей. Ти можеш впевнено почуватися в іншій країні, без жодних мовних бар’єрів знайомитися з її культурою та людьми. Вибір і мої докладені зусилля щодо опанування французької мови як другої іноземної під час навчання на бакалавраті були правильними, адже відкрили для мене нову країну та сферу діяльності.


Антоніна Шушківська,
староста гуртка «Mes Decouvertes»

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook