Відбувся круглий стіл за підсумками міжнародного україно-польського семінару щодо підготовки фахівців агрономічної та садівничої галузі

25 червня 2014 року

23 червня 2014 року в Національному університеті біоресурсів і природокористування України в рамках вченої ради навчально-наукового інституту рослинництва, екології і біотехнології відбувся круглий стіл за результатами міжнародного україно-польського виїзного навчально-методичного семінару на базі Краківського аграрного університету (2-8 червня 2014р.).



Організаторами та учасниками виїзного семінару були науково-педагогічні працівники ННІ післядипломної освіти та ННІ рослинництва екології і біотехнології України. Метою заходу передбачалося вивчення досвіду підготовки фахівців агрономічної та садівничої галузі в Краківському аграрному університеті.

З вступним словом перед учасниками круглого столу виступив директор ННІ Рослинництва, екології і біотехнології Демидась Григорій Ільїч. Він представив напрями досягнутих домовленостей щодо розвитку співпраці з факультетом садівництва Краківського аграрного університету. Зокрема йшлося про взаємні обміни студентами з метою практичної підготовки та вивчення новітніх технологій у рослинництві; стажування наукових та науково-педагогічних працівників; участь у спільних проектах в рамках європейської програми «Горизонт 2020»; підготовки спільних наукових публікацій до наукових збірників, що входять до європейських та світових науково-метричних баз.

Зі звітами-презентаціями за результатами поїздки виступили члени делегації НУБіП України до Краківського аграрного університету, зокрема, декан факультету захисту рослин Сикало Оксана Олексіївна, декан факультету екології і сталого розвитку Рибалко Юлія Володимирівна, завідувач кафедри садівництва Мазур Борис Миколайович.
 


Науковий та дидактичний потенціал Краківського аграрного університету представила відповідальна за міжнародну діяльність ННІ післядипломної освіти Демешкант Наталія Андріївна. Вона відмітила користь від спільних зусиль ННІ післядипломної освіти та інших навчально-наукових інститутів НУБіП України в розбудові партнерських контактів з закордонними університетами, зокрема з університетами Польщі, які мають значний досвід у підготовці конкурентоспроможних на європейському ринку праці фахівців аграрної галузі.



Підсумки круглого столу підвів в.о. проректора з науково-педагогічної роботи та розвитку університету Кваша Сергій Миколайович, який підтримав розвиток співпраці з Краківським аграрним університетом, з яким його єднають роки плідної співпраці. Також вказав на необхідність більш активного розвитку наукового потенціалу ННІ Рослинництва, екології і біотехнології НУБіП України та побажав, щоб НУБіП України асоціювався з загальновизнаними результатами наукових досліджень, здійснюваних в його стінах.


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook