На факультеті ветеринарної медицини відбувся виховний захід, приурочений 77 річниці визволення України від фашистських загарбників

27 жовтня 2021 року

День визволення України від нацистських загарбників – свято, яке відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України.
Воєнні дії під час Другої світової війни відбувалися на території України протягом 40 місяців – із 22 червня 1941 року до кінця жовтня 1944 року. У 1941–1944 роках на українській землі були зосереджені головні сили ворога – від 57,1 до 76,7% загальної кількості їхніх дивізій. 607 з них було розгромлено саме на території України.
Дане свято встановлено в Україні згідно з Указом Президента від 20 жовтня 2009 року № 836/2009 «З метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні».
Тому, 26 жовтня о 17:30 год в онлайн-режимі студентам факультету ветеринарної медицини проведено виховний захід, приурочений 77 річниці визволення України від фашистських загарбників. Під час заходу заступник декана Тарас Савчук нагадав присутнім про події, які відбулися під час Другої світової війни та про події, які тривають на сході нашої держави.


Понад 250 студентів взяли участь у обговоренні тих страшних подій, які відбулися під час Другої світової війни та війни на сході України. Також на заході було вшановано хвилиною мовчання тих, хто загинув, захищаючи неньку Україну, та проведено перегляд документального фільму "Дебальцеве".


У серці кожного з нас жива пам'ять про неоціненний внесок українців у перемогу в Другій світовій війні та захист України на сході нашої держави. Слава непереможній українській нації, як її героям минулого, так і сьогодення.
Ми пам'ятаємо свою історію.


Заступники декана ФВМ
С. Деркач, Ю. Жук, Т. Савчук


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook