Ректорат: готуємося до ротації студентів з очного на дистанційне навчання та дотримуємося карантинних вимог

13 September 2021, 10:00
     13 вересня 2021 року відбулося засідання ректорату, присвячене плануванню діяльності на тиждень. Відкриваючи засідання, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук акцентував увагу на завершальному етапі очного навчання для студентів першого, другого курсів бакалаврату та першого року навчання магістратури і відповідно старту їхнього дистанційного навчання та навпаки – для студентів старших курсів. Відповідно матимемо певне навантаження на кампус: потрібно чітко організувати процес виселення та поселення. Водночас надважливим залишається дотримання всіх санітарних вимог як викладачами, так і студентами.

     Ще одне нагальне питання – вакцинація. У співпраці з районними закладами охорони здоров’я організовується вакцинація студентів. Наразі оперативний штаб, як зазначив проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша, напрацьовує механізм. Тут є певні особливості, як-то інтервал між щепленнями має складати 21 день, а отже і студенти повинні з’явитися у відповідні дні. Окрім того повинна бути укладена декларація з сімейним лікарем. Наразі деканати та дирекції складають списки бажаючих вакцинуватися. Також Сергій Кваша акцентував увагу на підготовці до відзначення 125-річниці університету, акредитації освітньо-наукових програм. На завтра заплановано провести нараду щодо дотримання плану будівництва спортивного комплексу. 29 вересня 2021 року для вступників столиці та Київської області на стадіоні буде проведений День відкритих дверей. Детальну програму буде опубліковано згодом на офіційному сайті університету.

     Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк зупинився на змінах у проекті фінансування наукових досліджень у 2022 році: загальний фонд базового фінансування для всіх закладів вищої освіти зменшується в двічі, проте збільшується бюджет Національного фонду досліджень. Науковці університету наразі завершують доопрацьовувати п’ять проектів, які перемогли у конкурсі на фінансування. В навчально-дослідних господарствах добігає кінця заготівля силосу та ведуться підготовчі роботи до збирання соняшнику.

  

     Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський повідомив про участь 87% абітурієнтів до магістратури у додатковій сесії ЄВІ. Чекаємо на результати іспиту і поповнення лав магістрів.

     Голова профспілки студентів та аспірантів Олексій Мельник проінформував про допомогу в облаштуванні побуту студентів в гуртожитках, закупівлю спортивного та іншого інвентарю, який переданий студентським радам та завідувачам.
     Голова профспілки працівників Ростислав Тарасенко повідомив про направлення повторного звернення до Мінрегіонбуду щодо надання дозволу на будівництво будинків для співробітників університету у зв’язку зі скасуванням суду норми про обмеження поверховості багатоквартирних будинків.

     Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко завважив на виборчій кампанії в коледжах – утворені відповідні організаційні комітети, відділ кадрів чекає на документи від претендентів.

     Головний інженер Олег Самсонюк зупинився на підготовці до опалювального сезону.

     Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук головним на тиждень визначив роботу зі студентами, які наразі перебувають в кампусі, особливо першокурсниками. З наступного тижня вони переходять на дистанційну форму навчанні і тому потребують повної опіки, щоб цей процес пройшов організовано. Також заплановано проведення акредитації спеціальності Транспортні технології.

  

  

     Підбиваючи підсумки засідання, було наголошено на початку набору слухачів на підготовчі курси для вступу в університет. Тож деканатам і дирекціям потрібно активізувати профорієнтаційну роботу, а вступникам 2022 – скористатися можливістю отримати до +20 балів до сертифікату ЗНО та стати студентом провідного агробіологічного університету України.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook