Майбутня ІТ-шниця Алла Федоренко: дистанційне навчання – це нові методи віддаленої співпраці та можливості якісно освоїти необхідні знання

March 26, 2020

Алла Федоренко, студентка 3 курсу спеціальності «Комп’ютерна інженерія» факультету інформаційних технологій на період карантину знаходиться вдома у батьків, які проживають у Рівненській області, адже, на її думку, це місце, де менше панікують та і людей менше, що приїжджають з-за кордону.

  

  • Як у майбутнього фахівця у сфері з інформаційних технологій чи виникли у Вас проблеми з навчанням у дистанційному режимі?

Жодних проблем з навчанням у дистанційному режимі особисто у мене не виникало, адже мені здається, що кожен ІТ-шник мріє про це. За багатьма відгуками моїх знайомих, що здобувають майбутній фах за різними спеціальностями, то нам, як майбутнім фахівцям з інформаційних технологій виходить найлегше розібратись з різноманітними сервісами для проведення навчальних занять в онлайн режимі та відповідною здачею лабораторних і самостійних робіт.

  • Які плюси Ви бачите в дистанційному навчанні саме на період карантину?

При якісній організації освітнього процесу на період карантину, можливо не буде продовжено період аудиторного навчання та і часу на це витрачається менше, адже під час навчання вдома можна гарно розпланувати той час, який наприклад витрачався на дорогу до університету.

  • Як майбутній успішний фахівець, що б Ви порадили викладачам?

Більшість викладачів гарно справляються з проведенням лекцій та лабораторних робіт, з поданням навчального матеріалу та відповідним його поясненням в режимі онлайн. Порада лише одна, щоб бути більш вимогливими та чіткими в часових рамках для здачі лабораторних робіт, встановлювати певні дедлайни, адже, буває, що знецінюється робота тих студентів, які дійсно намагаються зробити їх вчасно.

  • Яку платформу для навчання Ви пропонуєте використовувати?

Навчальний портал НУБіП України чудово справляється з своїми функціями, оскільки тут є різні ресурси для комунікації, а саме чати, повідомлення та форум один із варіантів. Але якщо б він був ще трохи жвавішим технічно – ціни б йому не було. Система Webex Meeting – нова особисто для мене платформа, яка взагалі може бути заміною для звичних парам в аудиторії при потребі.

  • Чим ще, окрім навчання, Вам вдається займатися в умовах карантину?

В умовах, коли необхідно залишатись вдома, я не лише навчаюсь, адже часу для різних справ є достатньо. Після відвідування пар в онлайн режимі, в мене є час ще на багато інших справ, а саме: читаю книги, малюю, готую смачненькі страви для своєї родини та кожен день встигаю і займатись спортом. А також працювати онлайн, що я і робила раніше, але тепер це виходить робити значно ефективніше та продуктивніше!

Розмовляла Тетяна Волошина,
заступник декана факультету інформаційних технологій

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook