СЕКРЕТИ ДОБРОГО ПИВА ТОРГОВОЇ МАРКИ «ОБОЛОНЬ»

October 25, 2018

Кафедра рослинництва за допомогою та сприяння деканату агробіологічного факультету провела виїздне заняття зі студентами першого курсу факультету, в черговий раз на базі ПрАТ «Оболонь».

На вході підприємства нас гостинно зустріла менеджер компанії Можчиль Олена, яка сприяла та допомогла в проведенні практичних занять на базі публічного акціонерного товариства «Оболонь».

У навчальному класі нам продемонстрували короткометражний фільм про ПрАТ «Оболонь», яке посідає провідне місце по виготовленню пива у Європі та світу. Також на підприємстві виготовляють безалкогольні тонізуючі прохолоджуючі напої. На підприємстві працює понад 2,5 тисяч людей. Нині 75 % пивного експортує України припадає на ПрАТ «Оболонь». Понад 40 країн світу на п'яти континента знають неповторний смак українських напоїв. Відомо, що основними складовими у виробництві пива є ячмінь та хміль. Студенти у доступній формі мали можливість познайомитись з вимогами підприємства до якості сировини із якої варять пиво. Зокрема, технологи підприємства зазначили негативний вплив надмірного вмісту білку на вихід і якість пива, а викладачі пояснили за рахунок яких агротехнічних заходів можна отримати зерно ячменю придатного до використання у пивоварінні.

Не менш важливу роль у технологічному процесі відіграє і хміль, надаючи пінному напою неповторної гірчинки та смаку. Про особливості вирощування хмелю, що використовують у броварній промисловості, студенти почули від викладачів та агрономів підприємства.

Ячмінний солод для ПрАТ «Оболонь» в Україні готують на підприємствах у Чеміровецькому районі на Хмельниччині, якого повністю вистачає для річної цілодобової безперервної роботи підприємства.

Такі заняття стимулюють і заохочують студентів до кращого засвоєння навчального матеріалу, зокрема з особливостями вирощування та практичного використання пивоварних сортів ячменю та хмелю.

Зацікавили студентів і посади агрономів, які відповідають за дотриманням технологій вирощування, заготівлі і використання зерна пивоварного ячменю для приготування солоду.

 

Вразив технологічний процес приготування пива, розливу та пакування готової продукції. Всі процеси автоматизовано, фахівці лише контролюють роботу автоматів.

Відзиви студентів позитивні, а побажання – частіше проводити такі практичні заняття які формують глибокі фундаментальні знання з технологій вирощування та потрібні компетенції, володіти якими повинні випускники агрономічних спеціальностей.

 

Доценти кафедри рослинництва,

канд. с.-г. наук

Тетяна Антал,

Любов Гончар

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook