ВІД ТЕОРІЇ ДО ПРАКТИКИ: МАГІСТРИ-АГРОХІМІКИ НА ВИЇЗНОМУ ЗАНЯТТІ ІЗ «АГРОХІМСЕРВІСУ В РОСЛИННИЦТВІ»

October 12, 2017

 

10 жовтня 2017 року кафедра агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О. І. Душечкіна НУБіП України разом із компанією «Agrilab» організували та провели виїздне заняття із дисципліни «Агрохімсервіс у рослинництві» для студентів ОС «Магістр» спеціальності «Агрономія» за спеціалізацією «Агрохімія і ґрунтознавство» у межах реалізації спільного проекту «Agristart».

Виїзне заняття на тему «Агрохімсервіс у точному землеробстві» викликало значний резонанс серед студентів, оскільки бажання відвідати його виявили також бакалаври старших курсів та магістри із інших груп агробіологічного факультету, студенти гуманітарно-педагогічного факультету. Крім того, були і студенти із інших ВУЗів. Так, активну участь у ньому прийняв Генадій Лінік, студент факультету інженерів землевпорядкування Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва.

Викладацький склад нашого університету теж забажав доторкнутись до інновацій у виробництві. Заняття відвідали Віктор Забалуєв, декан агробіологічного факультету, Олег Бачинський, заступник начальника навчального відділу, Віталій Коваленко, директор Навчально-наукового відділу виховної роботи і соціального розвитку НУБіП України, та інші науково-педагогічні працівники.

На початку Анатолій Бикін, завідувач кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О. І. Душечкіна, розповів студентам про роль агрохімсервісу у точному землеробстві та його значення у формуванні прибутковості агропідприємств, а також поділився планами кафедри щодо наукової співпраці зі студентами на майбутнє. Олександр Гайдай (спеціаліст «Agrilab») презентував проект «Agristart».

На теоретичній сесії слухачі розглянули сучасні технології обстеження грунтів у точному землеробстві. Зокрема, разом із Ярославом Бойком (директором «Agrilab») вони занурились у історію виникнення точного землеробства, розглянули причини просторової неоднорідності поля, ефективність диференційованого внесення добрив, шляхи модернізації техніки для реалізації точного землеробства, тощо.

Володимир Махота (головний агрохімік «Agrilab») розповів про принципи зонування і картографування властивостей поля, а також методики відбирання зразків грунту GPS прив’язкою.

На практичній сесії студенти отримали можливість не тільки побачити демонстрацію роботи сучасного агрохімічного обладнання, а й безпосередньо із ним попрацювати. Вони отримали значний практичний матеріал із уст профільних спеціалістів компанії «Agrilab» із питань роботи пробовідбірника у полі, вимірювання твердості грунту сучасними сенсорними приладами, використання дронів для оцінки неоднорідностей поля, та отримали практичний досвід роботи із пробовідбірником, твердомірами, дронами, тощо.

Студенти дізнались цінну інформацію у відповідях на значну кількість їхніх питань та відповіли на запитання організаторів у межах вікторини, де отримали призи за вірні відповіді.

Тож, дякуємо колективу компанії «Agrilab» за цікавий і необхідний практичний досвід та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю.

 

 


доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О. І. Душечкіна,

Надія Бордюжа


Призери
Загальне фото
Дрон
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook