Ректорат: проміжні результати екзаменаційної сесії, міжнародні стажування та підготовка до нового навчального року

June 10, 2024
  10 червня 2024 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Він закцентував на новелах в законодавстві, зокрема прийнятому законопроекті 9600, який передбачає зменшення навчального навантаження для науково-педагогічних працівників до 500 годин та передбачає до 500 годин на наукову діяльність, розширюється перелік посад педагогічних та скорочується науково-педагогічних працівників тощо. Це вимагає відповідного аналізу та реакції освітньої спільноти, оскільки вбачається передчасність і недоцільність таких змін в період воєнного стану.

 

  Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша доповів про заплановане засідання ради з виховної роботи, на якій буде підбито підсумки діяльності за рік. У фокусі вступ до аспірантури, відповідний відділ готується до прийому документів. Пройшла нарада щодо встановлення коефіцієнту ущільнення для поселення в гуртожитки – сформовані пропозиції, які будуть розглянуті згідно з набором.

  Учений секретар Оксана Барановська представила проект порядку денного засідання вченої ради.
  Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко проінформував про результати розгляду анотованих звітів про виконання досліджень.

  Директор Студентського містечка Сергій Стецюк закцентував на ситуації в гуртожитках, ремонтах кімнат для студентів нового набору, проведеному аналізі кількості мешканців на новий навчальний рік, стані сплати за проживання тощо. Вкотре наголошувалося на гарячому водопостачанні – як тільки місто завершить випробування мереж і подасть воду, вона з’явиться в гуртожитках. Наразі ж у період наявності електроенергії частково питання вирішується за рахунок бойлерів.
  Начальник навчального відділу Ярослав Рудик доповів про проміжні результати екзаменаційної сесії. Відсьогодні розпочалася перевірка готовності кафедр до нового навчального року.

  Відповідальний секретар приймальної комісії Олексій Соломка зупинився на ході підготовки до вступної кампанії.
  Голова профспілки співробітників Ростислав Тарасенко проінформував про оздоровлення дітей працівників, можливості оздоровлення в СОТ «Академічний».

  Начальник відділу кадрів Сергій Грищенко доповів про продовження дії строкового трудового договору для 300 осіб та відповідне звільнення 393 осіб з 01 липня з правом зарахування з 01 вересня. Стартувала відпускна кампанія.
  Голова Сенату Студентської організації Олександр Вертелецький проінформував про запланований День кар’єри для студентів та підготовку до третього студентського виїзду.

  Начальник відділу організаційної діяльності навчально-дослідних господарств, Боярської лісової дослідної станції та навчально-виробничої практики Микола Грунтковський зупинився на продовженні внесення засобів захисту, проведення боронування піщаних грунтів. Завтра о 10 годині нарада з керівниками господарств щодо ефективності економічної діяльності протягом 5 місяців року.
  Начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності відокремлених структурних підрозділів, дистанційної освіти та заочного навчання Олександр Санченко доповів про завершення навчання студентів заочної форми навчання. Триває контроль за проходженням НМТ студентами коледжів. 15 червня Немішаєвський фаховий коледж проводить день відкритих дверей.

 

  Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук повідомив про підготовку до відрядження викладачів до Китаю в межах діяльності філії університету. В червні делегації університету (понад 40 осіб) беруть участь в програмах обміну та стажувань у Вроцлавському, Празькому, Тартуському університетах. Тривають закупівлі обладнання для облаштування навчальних лабораторій, які заплановано відкрити до початку навчального року. Набув розвитку спільний проект з японськими партнерами щодо використання новітніх технологій в сільському господарстві.

 

  Проректор з навчально-науково-педагогічної роботи та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про монтаж мультимедійного екрану в аудиторії 309 навчального корпусу №3, стан реалізації програми облаштування інклюзивного середовища в університетів. На постійному контролі питання забезпечення електроенергією критично необхідні об’єкти. Завершується оновлення проекту добудови спортивного комплексу. Тривають ремонтні роботи в гуртожитках.

 

  Проректор з науково-педагогічної роботи Оксана Тонха проінформувала про проходження практик студентами, проведення випусків та організацію виготовлення документів про освіту.

  Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Оксані Тонсі – підбити підсумки сесії, розглянути проект графіку навчального процесу на наступний семестр. Сергію Грищенку – контролювати відпускну кампанію, підготувати пропозиції до засідання кадрової комісії. Валерію Іщенку – спланувати наради з енергозбереження, готовності об’єктів та інфраструктури до нового навчального року.

  Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook