Британсько-українське твінінгове партнерство НУБіП України та University of Reading: обмін враженнями

July 29, 2023

    28 липня у Варшаві добіг до завершення другий тижневий міжнародний семінар із підвищення кваліфікації в рамках Twinning проєкту співпраці Національного університету біоресурсів і природокористування України та University of Reading.

   Цей проєкт є продовженням двостороннього співробітництва між University of Reading (Велика Британія) та НУБіП України в рамках Twinning Project.

   До складу делегації увійшли понад тридцять представників НУБіП України, зокрема, ННІ лісового і садово-паркового господарства, факультетів: гуманітарно-педагогічного, економічного, аграрного менеджменту, тваринництва та водних біоресурсів, захисту рослин, біотехнологій та екології, агробіологічного, харчових технологій та управління якістю продукції АПКМодераторами заходу були професорки University of Reading Сара Карді та Алла Кравченко з НУБіП України.

   Перший день воркшопу був присвячений представленню учасників та проекту TwinningСара КАРДІ та Саймон МОРТІМЕР представили Університет Редінгу та Twinning Project.       

   Другий день був присвячений темі побудови співпраці, як всередині нашого університету, так і з іншими університетами. Науковці НУБіП були поділені на міждисциплінарні групи і мали пропрацювати спільний проект, який залучить представників різних факультетів.

   Перебування у Варшаві було пов’язане не лише з насиченою програмою стажування, але і цікавою культурною програмою, що включала екскурсію старим Вільянівським палацом, де учасники також мали можливість у неформальній обстановці краще познайомитись між собою.                      

   На четвертий день обговорювались проблеми, виклики та можливості при написанні міжнародних публікацій. Визначення стратегій. А також конкретні кроки написання таких публікацій, їх планування та визначення можливостей для публікацій. Критерії вибору міжнародного журналу, на які показники слід звернути увагу.

   Крайній день воркшопу почався з теми залучення коштів до досліджень і проектів, здобуття грантів, обговорення концепцій, проблем, підведення підсумків роботи та розробки подальших кроків співпраці Університету Редінгу та НУБіП в рамках проекту Twinning та обмін враженнями від співпраці з університетом Reading. 

 

   На завершення стажування відбувся обмін цінними подарунками.

   Декан агробіологічного факультету Оксана Тонха говорить: "Враження від стажування дуже позитивні – нові знайомства, знання та неповторний досвід роботи в команді надихають і далі працювати задля розвитку освіти в Україні.

   На згадку про інтенсивний курс стажування та підвищення кваліфікації у колег залишилася приємна втома, вдячність до викладачів з університету Reading та хороші емоції від отриманої інформації".

   "Безмежно вдячні за теплу атмосферу наукового стажування: обмін педагогічним досвідом, насичені презентації фахівців, активні дискусії, дружне неформальне спілкування, мандрівки по історичній Варшаві. Набутий досвід і тематика програми стажування залишили незабутні враження й мотивували до нових звершень та подальших пошуків. Сподіваємося, що нові знайомства дадуть можливість надалі розширювати міждисциплінарні зв’язки по навчальних закладах інших країн", говорить Ірина Савицька декан гуманітарно-педагогічного факультету.      

   "Міжнародне наукове стажування – це не лише нові наукові здобутки, цікаві знайомства, неперевершені враження, але й наполеглива наукова праця. Велика вдячність Британським колегам за організоване наукове стажування, можливість знайомства та обміну досвідом з викладачами. Бажаю команді подальшого розвитку та процвітання" - ділиться враженнями Оксана Барановська учений секретар, доцент кафедри організації підприємства та біржової діяльності.

   "Дуже вдячна організаторам за це стажування, бо всю отриману інформацію та матеріали сподіваюсь використати в навчальному процесі. Сподіваємось на подальшу співпрацю з університетом Reading та нові проекти.

   Колегам бажаю нових цікавих проектів та натхнення" - говорить Олена Колісніченко завідувач кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну.            

   Якщо підсумувати то дане стажування це корисний і цікавий досвід, який дозволяє познайомитися з абсолютно іншим університетом, їхніми науковими програмами, здобутками та можливість перейняти знання від кращих британський викладачів. Такий досвід є безцінним, оскільки дає змогу усвідомити, що НУБіП України є її гідним представником для партнерства міжнародного рівня.

   Наприкінці хочеться подякувати керівництву нашого рідного Університету, а саме ректору Станіславу Ніколаєнку за надану можливість взяти участь у даній програмі. Особливу вдячність висловлюємо відділу міжнародної діяльності, які доклали чималих зусиль до організації та надавали постійну підтримку. Дякуємо, що вирішували проблеми, які виникали під час стажування. Це було цікавим випробуванням і досвідом для нас.          

Наталія Голембовська,
в.о. завідувача кафедри
технології м’ясних, рибних та морепродуктів

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook