Вітаємо з Днем народження старшого викладача, кандидата ветеринарних наук Віталія Журенка

September 14, 2022

        Колектив кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М.Ф. Гулого щиро вітає з 50-річним ювілеєм вельмишановного і досвідченого співробітника нашої кафедри – кандидата ветеринарних наук, старшого викладача

ЖУРЕНКА ВІТАЛІЯ ВАСИЛЬОВИЧА
 
Журенко Віталій Васильович у 1994 році закінчив факультет ветеринарної медицини Національного аграрного університету за спеціальністю «Ветеринарна медицина». У 2009 році отримав диплом магістра та здобув кваліфікацію лікаря ветеринарної медицини у Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Кандидатську дисертацію за спеціальністю 16.00.11 – Паразитологія на тему: «Криптоспоридіоз великої рогатої худоби (поширення, діагностика, заходи боротьби) захистив у 2017 році, та отримав звання кандидата ветеринарних наук.
Віталій Васильович узагальнив результати досліджень щодо поширення криптоспоридіозу великої рогатої худоби у господарствах Київської та Житомирської областей України. Ним отримані нові  дані щодо порівняльної характеристики методів виявлення ооцист криптоспоридій, встановлена  екстенсивність і інтенсивність інвазії, вікова та сезонна динаміка у телят за криптоспоридіозу. Розробив та запропонував заходи боротьби та профілактики за криптоспоридіозу великої рогатої худоби.
Результати отримані Віталієм Васильовичем використовуються в навчальному процесі при підготовці студентів освітніх рівнів «Бакалавр» і «Магістр» у вищих навчальних закладах України з напрямку «Ветеринарна медицина» та на виробництві при плануванні й організації науково обгрунтованих діагностичних та лікувально-профілактичних заходів за криптоспоридіозу великої рогатої худоби.
На посаді старшого викладача кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого працює з 2019 року. Журенко В.В. на високому навчально-методичному рівні викладає дисципліну «Фізіологія тварин» для студентів факультетів ветеринарної медицини та тваринництва і водних біоресурсів.
Він бере активну участь у організації та проведенні науково-практичних українських та міжнародних конференцій у галузі фізіології людини і тварин, поєднує педагогічну, виховну та громадську діяльність на кафедрі та університету, займається суспільно-громадською роботою.
Саме потужна моральна підтримка та його постійне спілкування з колективом стали головним фактором у вирішенні головних завдань університету. Професіоналізм, важливі людські якості, об'єктивність у вирішенні виробничих питань об'єднали навколо такого керівника команду однодумців і фахівців. Віталій Васильович приймає активну участь у розвитку громади села та відродження Храму на честь Преображення Господнього у селі Рославичі Васильківського району Київської області. Завдяки його підтримці зроблений розпис головного купола та вівтара церкви.
     За активну громадську і життєву позицію, сумлінну працюНагороджений Почесними грамотами за Заслуги перед Національним університетом біоресурсів і природокористування України, Подяками від київського міського голови за вагомий внесок у розвиток освіти і науки та розвиток і реформування житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення, впровадження високоефективних форм господарювання, високу професійну майстерність.

 

Нехай робота завжди викликає позитивні емоції, приносить і задоволення, і фінансові радості!
Успіхів Вам у всьому!

 

А нам усім - миру в рідній Україні!
Від імені колективу кафедри завідувач, професор
Віктор Томчук
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook