Магістри кафедри овочівництва і закритого грунту успішно пройшли попередній захист на кафедрі

November 30, 2021

 

Традиційно перед основним захистом магістерських робіт на ДЕК відбувається попередній захист на кафедрі. 29 грудня на кафедрі овочівництва і закритого грунту був проведений попередній захист магістрів ІІ року навчання. На засіданні були присутні викладачі кафедри та винуватці засідання.

Відкрив засідання  завідувач кафедри Іван Федосій, який озвучив регламент виступів та порядок їх обговорення.

Тематики магістерських робіт цього року надзвичайно різноманітні і охоплюють вивчення питань з підбору сортименту, строків сівби та способів вирощування овочевих культур у відкритому та закритому грунті. Доповіді студентів супроводжувались презентаціями, які відображали актуальність, мету, методику проведення досліджень, результати виконаної роботи.

Першим представив результати своєї роботи «Використання агроволокна за вирощування капусти китайської у плівкових теплицях на сонячному обігріві» Олександр Коваленко, керівник Олександр Цизь. Доповідь присвячена вивченню малопоширеного в Україні виду капусти китайської, що викликало дискусію у присутніх.

Про особливості росту і розвитку сортів та гібридів помідора іноземної селекції доповіла Дарія Терещенко. Вона доповіла, що в умовах Лісостепу України найвищу врожайність і товарність продукції можна отримати у сорту Ріо Оро.

Особливий інтерес викликала робота Миколи Греськіва про підбір гібридів буряка столового для зони Лісостепу України, так як в роботі вивчалась різновидність не поширена в Україні.

Чіткою та змістовною була доповідь Івана Гринчишина про ефективність використання рістрегулюючих речовин на рослинах помідора у закритому грунті.

Наступною була доповідь Назара Тищука  на тему «Господарсько-біологічна оцінка гібридів помідора за вирощування у плівковій теплиці», керівник Іванна Гаврись.

Продовжив представлення результатів Богдан Зарічний, робота якого присвячена   господарсько-біологічній оцінці сортів салату посівного за вирощування у плівкових теплицях.

Доповідь на неординарну тему представив В’ячеслав Сумовський вирощування суниці садової в DWC модулях з електродоосвічуванням, керівник Олександр Шеметун.

Неабиякий інтерес викликала робота Артема Вінцюка, яку він виконав під керівництвом Олександра Шеметуна «Особливості вирощування мікрогріну в вертикальній культурі». 

Про результати з підбіру гібридів салату листового для вирощування в плівкових теплицях доповів Олексій Добранський.

Чіткою, цікавою та змістовною була доповідь Павла Шишкіна  на тему оптимізації площі живлення рослин гібридів дині в умовах Одеської області.

Потрібно відмітити активну участь членів  кафедри в обговоренні доповідей випускників. Викладачі зробили багато слушних зауважень, врахування яких допоможе магістрам краще підготуватись до основного захисту дипломних робіт.

Всього було представлено 10 робіт, кожна відзначалася оригінальністю, науковою і практичною цінністю і заслуговує на високу оцінку. Доповідаючи  результати власних досліджень, проведених під керівництвом викладачів кафедри овочівництва і закритого грунту, студенти продемонстрували ґрунтовне володіння сучасною проблематикою галузі овочівництва.

Отже, бажаємо магістрам ІІ року навчання вдалого захисту перед екзаменаційною комісією

 

Віра Кутовенко, доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту 

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook