Фінальний етап Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв

23 жовтня 2021 року
         19-21 жовтня 2021 року за підтримки Міністерством освіти і науки України, Громадської організації Товариства лісівників України, Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді проходив Всеукраїнський зліт учнівських виробничих бригад, трудових аграрних об’єднань, Всеукраїнський зліт учнівських лісництв та виставка досягнень юних натуралістів. Захід проводиться у виставковому павільйоні НЕНЦ, м. Київ. На захід приїхали біля 300 школярів зі всіх областей України. Формений лісівничий одяг, виставки – показали зацікавленість учнів у лісівничій професії.

       З вітальним словом на заході виступив Юрій Миколайович Марчук завідувач кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції, голова Товариства лісівників України та Соваков Олександр Вікторович заступник директора з навчальної та виховної роботи Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства Національного університету біоресурсів і природокористування України, а також Вербицький Володимир Валентинович, директор Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді та Стукал Ніна Іванівна голова Всеукраїнського об’єднання «Лісова громада», керівник Дорогинського учнівського лісництва.

 

 

 

 

       Головною подією фінального етапу Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв закладів загальної середньої та позашкільної освіти був відкритий захист науково-дослідних робіт школярів у галузі лісового господарства по секціях: «Захист лісу», «Лісовідновлення та лісорозведення» та «Лісове біорізноманіття».
     
Перші місця вибороли команди з Кіровоградщини: Дар'я Тюпа, Уляна Балабушка та Ірина Ткаченко – вихованки учнівського лісництва "Зелена планета" КЗ "Компаніївське НВО", керівник Світлана Полтавець.
     Нагороду за успішну презентацію виставкових експозицій у номінаціях «Квітникарство» та «Рослинництво» та почесне І місце вибороли вихованці еколого-натуралістичного відділу Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

    За результатами захисту науково-дослідницьких робіт юних лісівників друге місце посіла наукова робота Уляни Балабушко вихованки учнівського лісництва "Зелена планета" КЗ "Компаніївське НВО" з Кіровоградщини з виступом на тему: «Лісове біорізноманіття».

 

      ІІ місце у конкурсі наукових робіт посіли юні лісівники Семенівського учнівського лісництва (Чернігівська область) та здобули ІІІ місце у загальному змаганні команд.
   ІІ місце також виборола команда
 Городоцького учнівського лісництва у складі: Мирослава Голодюк, Іванна Неродик, Олександра Смійчик.

      ІІІ місце посіли вихованці учнівського лісництва «Совенятко» Роменської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Роменської міської рад за представлення результатів науково-дослідницької роботи з теми «Феромонні пастки як ефективний метод боротьби з представниками родини короїдів у лісових насадженнях Сумської області». 

  

           Усі переможці та призери отримали фінансові премії від Товариства лісівників України.
   
  Важаємо, що така профорієнтаційна робота дасть позитивний ефект по кількості абітурієнтів по вступу до Національного університету біоресурсів і природокористування України.

          Проведення заходів такого масштабу є не лише невід’ємною складовою профорієнтаційної роботи з талановитими школярами, але й сприяє популяризації практичних результатів роботи учнівських лісництв загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів, розвитку партнерських взаємовідносин з вищими навчальними закладами, з лісогосподарськими підприємствами, формуванню екологічної культури особистості.

Дубчак М.Ю., Білоус С.Ю.,
НПП кафедри ботаніки,
дендрології та лісової селекції

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook