Проведення практичних занять для магістрів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК на базі ТОВ «АГРОСЕРТ»

16 жовтня 2021 року

     Для кожного студента важливим етапом навчального процесу є закріплення отриманих знань шляхом виконання практичних робіт, проходження виробничої практики, а також візитами до організацій, які є потенційними робочими місцями майбутніх випускників.

Для магістрів першого та другого року навчання освітньої програми «Якість, стандартизація та сертифікація» цікаво дізнатись і побачити на власні очі, яким чином функціонують органи сертифікації та їхні випробувальні лабораторії. Тому з метою покращення розуміння засвоєного теоретичного матеріалу 12 жовтня 2021 року студентам було проведено виїзне практичне заняття з дисципліни "Аудит і сертифікація" на базі Органу сертифікації насіння та садивного матеріалу  ТОВ «АГРОСЕРТ».


 

Компанія «АГРОСЕРТ» сертифікує приблизно 40 % посівного ринку України, має чисту репутацію та у своїй діяльності керується вимогами законодавства та національних стандартів - ДСТУ EN ISO/IEC 17065:2019  «Оцінка відповідності. Вимоги до органів з сертифікації продукції, процесів та послуг». Об’єктами сертифікації є насіння та садивний матеріал.

Для студентів була проведена ознайомча екскурсія лабораторіями компанії директором Михайлом Кокоуліном, який коротко розповів про сферу діяльності компанії, її структуру та особливості сертифікації насіння. Також магістри мали змогу поспілкуватись із відповідальними за кожен етап процесу сертифікації – починаючи від прийому заявки та закінчуючи отриманням висновків лабораторних досліджень та прийняттям рішення щодо можливості /неможливості сертифікувати партію насіння.



Корисно було дізнатись, як формується заявка на сертифікацію та яку інформацію вимагають від заявників. Важливим та ключовим етапом є відбір проб, тому нам детально розповіли про особливості відбору проб насіння та вимоги до кваліфікації осіб, які здійснюють цей процес.

Однією з найголовніших структурних одиниць компанії є акредитовані випробувальні лабораторії, в яких досвідчені фахівці проводять дослідження насіння на показники якості, що регламентовані стандартами.



   


 

  Співробітниками лабораторії було проведено презентацію про хвороби та шкідники, які притаманні для насіння певних культур; про особливості формування сертифікаційної справи, документи, які до неї долучають, та їх форми. Цікаво було ознайомитись із документами системи управління, до яких належать процедури, інструкції та методики.

 

 

Ми дуже вдячні керівництву органу сертифікації ТОВ "АГРОСЕРТ", в особі директора Кокуліна М.В., кафедрі стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції, зокрема доценту Ользі Самойліченко та асистенту Тетяні Розбицькій за організацію проведення практичного заняття в умовах виробництва з використанням матеріально-технічної бази провідної сертифікаційної компанії.

 

 Інна Грібова,

студентка 2-го року навчання  

ОП "Якість, стандартизація та сертифікація"

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook