Змішане навчання – оптимальний вибір в умовах пандемії: ректор університету Станіслав Ніколаєнко зустрівся зі старостами академічних груп 3-4 курсів

28 вересня 2021 року
     Вже традиційно щороку восени, по перебігу першого місяця  навчання та за його результатами, відбувається зустріч ректора Станіслава Ніколаєнка із старостами академічних  груп. Цього разу наприкінці вересня черга дійшла до третіх та четвертих курсів, які саме зараз перебувають на очному навчанні за графіком освітнього процесу  у першому семестрі 2021-2022 навчального року.

     Головною метою зібрання є діалог студентства та ректорату і адміністрації університету. Станіслав Миколайович завважив, що всі побажання та запитання, які старости академічних груп згаданих курсів зазначили в анкетах, в рамках проведеного соціологічного опитування, будуть  опрацьовані  і  знайдуть свого адресата для  швидкого реагування, будь то освітні,  соціальні, побутові чи інші  питання  забезпечення  успішного навчання та дозвілля студента НУБіП України. В підтвердження ректор навів результати попереднього опитування, зокрема і стосовно змішаного формату  навчання.

     Варто відмітити, що 120 тис. м2 навчальних площ та 90 тис. м2 житлових  площ  (гуртожитків)  дозволяють університету продовжувати освітній процес почергово для відповідних курсів в очному форматі з дотриманням усіх карантинних  норм та вимог.  У своєму виступі Станіслав Миколайович привернув увагу учасників зібрання й на викликах сьогодення, не лише зумовлених пандемією, а  й глобальним  перетворенням планети, які долати будемо усі разом, зокрема і сучасна  молодь - рушійна сила розвитку України  та людства.  Тому  й  головним меседжем,  який прозвучав із вуст очільника університету  «Добре  знання  – це скарб, а  навчання – ключ до скарбу».

     Начальник навчального відділу Ярослав Рудик наголосив у своїй  доповіді на головній місії старости академічної групи – залучати до активного навчання та культурно-виховних, спортивних заходів, своєчасно  інформувати своїх студентів про основні етапи освітнього процесу та щоденні поточні питання. Ярослав Михайлович презентував чіткий перелік завдань, які необхідно встигнути реалізувати студенту  під час очного навчання до переходу  на  змішаний  формат.

     Стосовно порядку (алгоритму) вакцинування та дотримання протиепідемічних заходів у НУБіП України звернувся до учасників зібрання директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Геннадій Ржевський. У доповіді  прозвучали  і  рекомендації  ВООЗ,  і  МОЗ України щодо зменшення впливу та передачі ГРВІ  і COVID-19.

     Про організацію  виборів на посаду голів студентських організацій факультетів/ННІ та голови Студентської організації університету до своїх колег звернувся голова студентської організації НУБіП України Дмитро Кушпій.

     Заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету з міжнародної діяльності Алла Кравченко презентувала присутнім можливі варіанти підготовки до єдиного вступного іспиту з іноземної мови для вступу в магістратуру, які пропонує Центр вивчення іноземних мов при факультеті.

     У ході зустрічі прозвучали і запитання від учасників, зокрема студент факультету інформаційних технологій спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» Олександр Надточій поцікавився чи убезпечує вакцинування вакциною Pfizer-BioNTech,  якою  вакцинується колектив університету в  співпраці із  КНП «Консультативно-діагностичний центр» Голосіївського району м. Києва, від нових агресивних  штамів  короновірусу. На  що  Геннадій Ржевський надав обгрунтовану та обнадійливу відповідь.

Успішного навчання дорогі студенти!
Міцного Вам здоров’я, бережіть себе та своїх близьких!

Олена Колеснікова,
заступник начальника навчального відділу з магістерських програм

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook