Інвестиції в освітні проєкти – перспективний шлях розвитку компанії «КУН-Україна»: переможець конкурсу «Технології точного землеробства KUHN» студент Андрій Мосорук здобув перший приз у 15 тисяч гривень

22 липня 2021 року
     Освіта і наука в умовах технологізації аграрного сектору економіки уже давно визначають стратегію розвитку сільськогосподарських підприємств та компаній в Україні. Збільшення частки фінансування перспективних освітньо-наукових проектів, а також інвестиції у підготовку висококваліфікованих фахівців, сприяють підсиленню бізнес-позицій компаній на ринку.

     Компанія «КУН-Україна» – світовий лідер у виробництві сільськогосподарської техніки – широко використовує власні інноваційні технологічні рішення, захищені понад 2000 патентами і реалізовані у 1700 базових моделях та 3050 можливих модифікаціях машин. Розробка, виготовлення, продаж та якісне сервісне обслуговування найсучаснішої сільськогосподарської техніки потребують спеціалістів, які володіють ґрунтовними фаховими знаннями і здатні оперативно вирішувати технічні проблеми будь-якої складності. І тут дуже важливим є системний підхід у підготовці сучасного агроінженера, який потребує перманентного інтегрування в освітній процес інноваційних технологій та новітньої техніки. Ці тенденції чітко розуміє менеджмент компанії «КУН-Україна», надаючи значну технічну та фінансову підтримкупроцесу підготовки та підвищення кваліфікації спеціалістів агроінженерного профілю.

     Співпраця між ТОВ «КУН-Україна» та механіко-технологічним факультетом НУБіП України розпочалось у 2015 році підписанням договору про співробітництво та організацію взаємовідносин.
     За ці роки сумісними зусиллями у лабораторному фонді кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка, як структурного підрозділу механіко-технологічного факультету, з’явились демонстраційний майданчик новітньої техніки, Технологічний Центр та Центр Електроніки KUHN, на базі яких організовано та проведено, загалом, більше 100 заходів: лекцій, семінарів, тренінгів, конференцій, круглих столів, воркшопів із залученням вітчизняних та закордонних спеціалістів.
     Істотне підсилення технічної складової навчального процесу, в свою чергу, посприяло підвищенню зацікавленості студентів у вивченні сільськогосподарської техніки ТОВ «КУН-Україна». Тому, з метою поглиблення знань і професійних навичок у сфері агарного машинобудування та машиновикористання, виявлення особистого творчого потенціалу та заохочення цінними призами талановитих студентів та популяризації сучасної техніки КУН, керівництвом ТОВ «КУН-Україна» та механіко-технологічного факультету було прийнято рішення оголосити конкурс на звання кращого знавця техніки КУН під назвою «Технології точного землеробства KUHN». Участь у конкурсі взяли більше 200 студентів механіко-технологічного факультету спеціальності «Агроінженерія» двох останніх курсів бакалаврату та першого року навчання магістратури. Наразі закінчився третій, фінальний, етап конкурсу.
     Згідно умов конкурсу для перемоги в кожному з етапів студенти повинні були підготувати проєкт за тематикою конкурсу, успішно пройти тестове опитування та мати найменшу кількість пропусків аудиторних та онлайн-занять. Причому показник відвідуваності занять був найвагомішим критерієм для визначення переможців кожного етапу. Крім того, ІІІ етап конкурсу передбачав захист підготовлених проєктів.
     Загальний призовий фонд конкурсу, наданий компанією «КУН-Україна», становив понад 50 000 гривень, а головний приз – 15 000 гривень!
     У фінал змагань за головний приз вийшли студенти-агроінженери: Баліцький Микола, Гаврилко Аліна, Іванов Богдан, Мосорук Андрій і Рендак Богдан.

     Захист проєктів фіналістів відбувся у липні 2021 року у форматі онлайн-засідання конкурсної комісії. Комісія визначила переможця, який продемонстрував високий рівень знань з технологій точного землеробства та отримав найвищі бали за конкурсний проєкт. Ним став студент магістратури першого року навчання Мосорук Андрій Олександрович.

     Щиро вітаємо Андрія з перемогою! Бажаємо не зупинятись на досягнутому і в майбутньому досягти омріяної мети!

  

  

     З вітальним словом до переможців звернулися декан механіко-технологічного факультету Вячеслав Братішко, радник ректора, професор Ярослав Михайлович, менеджер компанії «КУН-Україна» Віктор Шевчук, заступник декана факультету Ігор Сівак та завідувач кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. академіка П.М. Василенка Юрій Гуменюк. У свою чергу, студенти–учасники конкурсу у своїх виступах висловили вдячність керівництву університету, факультету та компанії «КУН-Україна» за можливість взяти участь у цікавому конкурсі та здобути актуальні знання з сучасних технологій точного землеробства.
     Механіко-технологічний факультет висловлює вдячність генеральному директору компанії «КУН-Україна» пану Асаду Лапшу та всім співробітникам компанії за плідну співпрацю та послідовну допомогу у підвищенні якості освітнього процесу підготовки сучасних агроінженерів!
     Визнаючи готовність компанії «КУН-Україна» належним чином розвивати співробітництво та зміцнювати партнерство, механіко-технологічний факультет НУБіП України сподівається на подальшу взаємодоповнювальну та взаємовигідну співпрацю у науковій, освітній, виробничій галузях.

Девіз компанії: «Будь сильним, будь з КУН!» Тож будьмо!


Вячеслав Братішко,
декан механіко-технологічного факультету
Юрій Гуменюк,
завідувач кафедри сільськогосподарських машин
та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook