Тематична зустріч з випускниками кафедри економічної кібернетики «Особливості розвитку подальшої кар’єри»

20 квітня 2021 року
20.04.2021 відбулася online зустріч з випускниками кафедри економічної кібернетики.
На зустріч були запрошені студенти 4 курсу та магістри 1 року навчання спеціальності 051 «Економіка» освітньої програми «Економічна кібернетика», а також викладачі кафедри.
Про особливості своєї роботи в компанії Netcracker Technology розповіла випускниця нашої кафедри 2017 року Ольга Голячук. Вона поділилась досвідом роботи аналітика консолідованої інформації з бізнес рішень, та зазначила, що рівня та обсягу знань, отриманих на факультеті інформаційних технологій та, зокрема, на кафедрі економічної кібернетики, було достатньо для успішного працевлаштування. Коло обов’язків Ольги – це робота з клієнтами, збір вимог щодо роботи системи, аналіз вимог і порівняння з можливостями системи, комунікація з командою розробки. Проте, випускниця наголосила, що для роботи бізнес-аналітиком необхідно також вміти ефективно комунікувати, критично мислити, мати здатність швидко вчитись та мати хороший рівень англійської мови.
Також Ольга розповіла про особливості свого навчання в аспірантурі та написання дисертації на тему: «Екстернальні ефекти української гідроенергетики та їх вплив на аграрний сектор економіки» над якою вона зараз плідно працює.
 
 
Цікавою була розмова з Денисом Нечаснюком, випускником кафедри економічної кібернетики, а зараз – співробітником Міжнародної Кондитерської Корпорації ROSHEN, який працює за фахом у системі ІТ.
Денис поділився власним досвідом проходження співбесіди при працевлаштуванні та дав корисні поради студентам та магістрам. Говорив про переваги обраної професії, особливо в сучасних умовах, про можливість працювати дистанційно, про конкурентоздатність наших випускників на ринку праці, про фінансову складову професії та висвітлив багато інших, актуальних моментів, а також відповів на питання, що цікавили присутніх.
 
 
Завідувач кафедри економічної кібернетики Жерліцин Дмитро Михайлович та заступник декана факультету інформаційних технологій Клименко Наталія Анатоліївна побажали студентам та магістрам випускних курсів успішного завершення навчання, вдалого працевлаштування та не зупинятись на досягнутому. Студентів 4 курсу запросили продовжити навчання в магістратурі, а магістрів задуматись про вступ до аспірантури.
 
 
Серед порад майбутнім випускникам – не боятись відправляти резюме в омріяне місце роботи, не зупинятись у своєму розвитку та не вважати, що отримані знання не знадобляться в майбутньому.
Успішної кар’єри, кібернетики!
 
Куратори: Тетяна Коваль, Людмила Галаєва

та Наталія Шульга 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook