Щотижнева робоча нарада із завідувачами гуртожитків

29 січня 2021 року
     Традиційно кожної п’ятниці у студентському містечку НУБіП України проходить робоча нарада із завідувачами гуртожитків. На передодні початку очного навчання студентів 29.01.2021 р. провели щотижневе зібрання за участі проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші.

     Перше і найважливіше питання порядку денного – готовність гуртожитків до повернення студентів першого курсу та магістрів першого року на очну форму навчання. Сергій Миколайович зазначив, що кожен студент має повернутися у свою кімнату із найкращими відчуттями, відчути що ми його чекаємо і що він повертається у свою другу домівку. Необхідно, щоб при поверненні в гуртожиток студентам нагадували про дотримання карантинних вимог та рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України і Міністерства освіти і науки України щодо перебування і проживання в гуртожитку.
     Також обговорили стан забезпечення, наявності і використання антисептичних та дезінфікуючих засобів, дотримання маскового режиму мешканцями та працівниками гуртожитків.

     Другим питанням, не менш важливим, стало виконання наказу ректора від 14.06.2018 р. № 707 «Про впровадження нової системи організації діяльності студентського самоврядування» та дотримання затвердженого графіку перевірок гуртожитків студентського містечка на 2020-2021 навчальний рік. Сергій Миколайович наголосив, що при поверненні студентів до гуртожитків необхідно посилити контроль за санітарно-гігієнічним станом, підтриманням чистоти і порядку у студентських кімнатах та місцях загального користування.
     В загальному, в студентському містечку, вибудувана правильна модель реагування, взаємозв’язку та співпраці між завідувачами та керівництвом Університету. Але наголошуємо, що завідувачам гуртожитків необхідно активно працювати, приділяти велику увагу та нести відповідальність за стан гуртожитку в цілому.

     Директор студентського містечка, Сергій Стецюк підняв і нагальні питання, які стосуються щоденної рутини у гуртожитках. Важливим на сьогодні є організація проведення поточних та капітальних ремонтних робіт, підготовка кімнат для поселення студентів нового набору, встановлення вікон в гуртожитках, складання та розстановка належним чином нових меблів у відремонтованих кімнатах, тощо. Сергій Васильович нагадав присутнім про дотримання економного використання електроенергії та водопостачання мешканцями. Звернув увагу на співпрацю завідувачів гуртожитків з господарськими службами, про необхідність періодичного обстеження електричних та сантехнічних обладнань і швидкого реагування на несправності. Також, обов’язковий контроль за станом прилеглої території, проведення прибирань тощо.

     Карантинні обмеження тривають. Ми працюємо у період коронавірусної епідемії і маємо не забувати про дотримання маскового режиму, використання антисептиків та прибирання гуртожитку дезінфікуючими засобами.

     Чекаємо студентів у гуртожитках студентського містечка здоровими та у повному складі.

 

Мирослава Терлецька,
провідний фахівець студентського містечка

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook