Участь кафедри фінансів у ІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Розвиток фінансового ринку в Україні: загрози, проблеми та перспективи»

28 жовтня 2020 року

 

       22 жовтня 2020 р. на базі Національного університету «Полтавська політехніка» імені Юрія Кондратюка проходила ІІ Міжнародна науково-практична конференція: «Розвиток фінансового ринку в Україні: загрози, проблеми та перспективи», присвячена 90-річчю заснування закладу.

В роботі конференції приймали участь понад 100 науковців з 20 навчальних закладів України, Польщі, Грузії, Білорусії, Болгарії та Хорватії.

Національний університет біоресурсів і природокористування України представили науковці кафедри фінансів завідувач кафедри фінансів професор Надія Давиденко та доцент кафедри Аліна Буряк.

З вітальним словом до учасників конференції звернулися проректор з наукової та міжнародної роботи Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» доцент Світлана Сівіцька та директор навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» доцент Ірина Черниш. «Студенти нашого університету активно залучаються до наукової діяльності, відвідуючи лекції відомих науковців. Університет активно співпрацює з органами державного управління, успішно реалізуючи формулу освіта+наукна+влада та бізнес» - наголосив директор.

Директор навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту побажала успіхів у науковій та професійній діяльності, закцентувавши увагу на актуальності конференції, яку другий рік поспіль проводить кафедра фінансів, банківського бізнесу та оподаткування.

На пленарному засіданні пізнавальним був виступ д.е.н., професора Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Захарія Варналія про забезпечення фінансової безпеки в умовах глобалізації.

Завідувач кафедри фінансів Надія Давиденко представила наукову доповідь на тему «Розвиток аграрного лізингу в Україні». Вона зазначила, що світова практика доводить, що одним із дієвих економічних інструментів, який сприятиме розвитку вітчизняного аграрного сектору і науково-технічного прогресу в цілому, є лізинг, який в умовах обмежених фінансових ресурсів має бути формою матеріально-технічного забезпечення аграрних підприємств. Доповідач зауважила, що в умовах потужного аграрного сектору економіки України призначенням лізингових відносин є підвищення якості аграрної продукції шляхом впровадження екологічно – чистих технологій і поміркованої відмови від хімізації.

                             

Тематика інших доповідачів на пленарному засіданні була пов’язана із питаннями стійкості на надійності банківського сектору економіки України, перспектив вдосконалення діяльності страхових компаній та впливу COVID-19 на економічну стабільність України.

Потому робота конференції була продовжена у секціях за напрямами.

Завдяки поєднанню поглядів науковців і практиків відбулося конструктивне обговорення проблем фінансового ринку та шляхів їх вирішення.

Галина Скрипник,

доцент кафедри

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook