ГАБРІЕЛА ФІГЕРОА-ШАШКОВА З КИЄВА ВЖЕ ТРИВАЛИЙ ЧАС ЦІКАВИТЬСЯ ІТ-ФАКУЛЬТЕТОМ ТА ВПЕВНЕНА, ЩО ЕКОНОМІЧНА КІБЕРНЕТИКА - ЦЕ ДІЙСНО ПЕРСПЕКТИВНИЙ НАПРЯМ ДЛЯ ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ

20 липня 2020 року
 
-                      Давайте познайомимось? Розкажіть коротко про себе
-                      Мене звати Габріела Фігероа-Шашкова, я навчаюся в гімназії №172 "Нивки" міста Києва, мені 16 років. До свого майбутнього я ставлюся досить серйозно, тому вже 2 роки переглядаю різні спеціальності та заклади вищої освіти. Вже тривалий час цікавлюся факультетом інформаційних технологій НУБіП України, слідкую за подіями в instragram-групі IT_NULES, заходжу на youtube-канал факультету, до карантину вже декілька разів приїжджала з подругами під час навчального процесу в НУБіП України, щоб відчути атмосферу студентства.
Изображение выглядит как человек, держит, женщина, молодойАвтоматически созданное описание
-                      Чи обрали вже спеціальність? Які критерії стали ключовими в виборі?
-                      Насправді мені завжди подобалася робота з інформацією, як з текстовою, так і з числовою. Вважаю, що інформація в сучасному світі – це дійсно важливий ресурс та інструмент впливу. Звичайно я враховую і сучасні тренди, розумію, що за ІТ майбутнє, це перспективно і без цього нікуди.
Мене дуже зацікавила економічна кібернетика. Широкий профіль програми дає великі можливості. Перспектива стати в майбутньому бізнес-аналітиком або керівником ІТ-відділу – це дуже привабливо, чи не так?
Поєднання знань про економіку, бізнес-аналіз, математику, інформаційні технології та основи системного аналізу – це те, що дійсно потрібно на ринку праці, принаймні у вакансіях про це часто згадується.  Я не знаю які професії будуть затребувані через 4-6 років, але я зрозуміла, що економічна кібернетика може дати мені необхідні знання та навички, які можуть бути корисні в будь-якій сфері та не залежать особливо від часу, це круто. Мої основні критерії: відповідність моїм інтересам та перспективи. Тут вони є.
-                      Чи обрали заклад вищої освіти? Які переваги будуть вирішальними у виборі?
-                      Як я сказала попередньо, я в вже 2 роки переглядаю різні спеціальності та заклади вищої освіти. Прочитала багато відгуків про багато навчальних закладів, зрозуміла, що в певній мірі це все хайп. Не буває всіх задоволених. Я звертала увагу на динаміку розвитку навчального закладу, викладацький склад, матеріальну базу, відношення до студентів, можливості. І тут факультет інформаційних технологій НУБіП України дає фору багатьом розпіареним закладам, хоча і нічого погано я не хочу про них казати. Факультету ІТ лише 10 років і всі ці роки він динамічно розвивається, це можна банально побачити під час перегляду відео та сторінки на офіційному сайті. Сучасні обладнані аудиторії, навчальний корпус з ремонтом, дуже приємний колектив співробітників, які тебе зустрічають та готові дати будь-коли відповіді на твої питання, і не лише під час дня відкритих дверей – це те, що впадає перше в око. Звернула увагу на викладацький склад, приємно, що він досить молодий, звичайно це добре, коли є і досвідчені викладачі, але хочу вчитися у тих, хто йде “в ногу з часом”. Після відвідування факультету я підписалася на instragram  IT_NULES і постійно слідкую за оновленнями. Дуже вражає студентство, всі такі позитивні, дружні, активні, аж захотілося відчути себе їх частиною. Постійні заходи, події, життя вирує. Цікаво, що така дружність панує і між студентами і викладачами, таке рідко зустрінеш, а тут це реальність. Викладачі разом і з студентами приймають участь у різних культурно-масових заходах, спілкуються в коридорах після занять.
-                      Чим цікавишся окрім навчання?
-                      Я недарма сказала, що мені подобається робота з інформацією. В вільний час я люблю писати, іноді це твори, іноді поезія, це дуже імпонує мені. Звичайно захоплююсь читанням як навчальної, так і художньої літератури.
-                      Такі вподобання – це дуже добре, Ви - молодець. На завершення розкажіть, будь ласка, про свої очікування від навчання в університеті?
-                      Звісно це можливість для самореалізації, я займаю активну позицію в житті і хочу, щоб і оточення у мене було відповідне, також хочу отримати професію, яка була б і по душі, і була б затребуваною, а ще була доступною, адже результати ЗНО можуть внести свої корективи.
 
Габріело, дуже дякую за розмову та бажаю, щоб всі Ваші очікування стали справдились!
 
Інна Костенко,

 асистент кафедри економічної кібернетики 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook