НУБіП успішно реалізує проект ERASMUS + спрямований на посилення практичної складової у навчанні

6 липня 2020 року
    Роботодавці все більше і більше звертають увагу на рівень практичної підготовки випускників dbisd. Враховуючи такий запит від ринку праці, ще у 2017 році було підготовлено проєктну заявку з університетами партнерами та подано на конкурсний відбір на тему «ВІД ТЕОРЕТИЧНО- ОРІЄНТОВАНОГО ДО ПРАКТИЧНОГО НАВЧАННЯ У АГРАРНІЙ СФЕРІ/TOPAS». Заявка була відібрана та профінансована Виконавчим агентством з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури (ЕАСЕА). Реалізація проекту передбачає кілька етапів його моніторингу.

    2 липня, відбувся дорадчий онлайн моніторинг проекту на платформі Webex.
    Моніторингу підлягали активності у межах проекту, а здійснювали його представники національного ERASMUS + офісу в України - експерт з аналітичних питань Жанна Таланова та експерт напряму Жан Моне Петро Крайнік .

    До учасників моніторингової зустрічі звернувся проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук. Від імені ректора університету Станіслава Ніколаєнка він запевнив: адміністрація університету підтримуватиме активності, що реалізуються проектною командою навіть після формального завершення проекту та задля забезпечення ефекту сталості. Вадим Ткачук також відзначив важливість реалізації міжнародних проектів на базі НУБіП України та подякував учасникам за результативну роботу.

    В моніторинговій зустрічі брали участь і представники університету партнеру в Україні.
    Моніторингова команда відзначила результативність реалізації проекту та побажала більш активно висвітлювати діяльність в рамках проекту. Проект «ВІД ТЕОРЕТИЧНО- ОРІЄНТОВАНОГО ДО ПРАКТИЧНОГО НАВЧАННЯ У АГРАРНІЙ СФЕРІ/TOPAS», що реалізується в НУБіП успішно пройдений.

    Проект реалізується в наступних напрямках: оновлення програм практичного навчання студентів; збір та обробка статистичних та фінансових даних від фермерських підприємств; сприяння впровадження у навчальний процес новітніх методів навчання студентів; підготовка курсу відеолекцій.

    Окрім того відкрито лабораторію навчально наукову-лабораторію TOPAS (https://nubip.edu.ua/node/62509). Створено електронні навчальні курси (MOOC) з дисципліни «Виробнича економіка» англійською мовою та здійснено їх переклад українською https://erasmus-topas.eu/expected-results/mooc-topas. А бібліотечний фонд університетської бібліотеки поповнився сучасними іноземними та українськими виданнями завдяки Erasmus+ TOPAS (https://nubip.edu.ua/node/78425). Крім того, інформаційна база сформована в межах проєкту слугує статистичною основою для написання студентами всіх видів робіт(самостійних, курсових, дипломних).

    Університети-партнери проєкту:

  • WEIHENSTEPHAN-TRIESDORF UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES, GERMANY
  • WRITTLE UNIVERSITY COLLEGE (WUC), GREAT BRITAIN
  • WROCŁAW UNIVERSITY OF ENVIRONMENTAL AND LIFE SCIENCES, POLAND 
  • UNIVERSITY OF AGRICULTURAL SCIENCES AND VETERINARY MEDICINE OF IASI, ROMANIA
  • NATIONAL UNIVERSITY OF LIFE AND ENVIRONMENTAL SCIENCES OF UKRAINE
  • SUMY NATIONAL AGRARIAN UNIVERSITY, UKRAINE
  • ARMENIAN NATIONAL AGRARIAN UNIVERSITY (ANAU), ARMENIA 
  • YEREVAN STATE UNIVERSITY (YSU), ARMENIA
  • SAMARKAND AGRICULTURAL INSTITUTE (SAI), UZBEKISTAN
  • ANDIJAN BRANCH OF TASCHKENT STATE AGRARIAN UNIVERSITY, UZBEKISTAN

Олександр Лабенко

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook