Як кібернетики та студенти з цифрової економіки вивчали технології виробництва продукції тваринництва

27 травня 2020 року
За період навчання студенти з спеціальностей «Економічна кібернетика» та «Цифрова економіка» досягли чималих здобутків, отримали багато нових знань, що обов’язково допоможуть нам у майбутньому стати висококваліфікованими спеціалістами.
 
         Спочатку я не розумів навіщо нам вивчати предмет ТВПТ на ІТ факультеті, адже це взагалі не наша спеціалізація. Але вже ж з першої пари наш викладач Повозніков Микола Гаврилович зацікавив своїм предметом. Не можна не відмітити оригінальний підхід викладача до студентів, такий формат усім дійсно сподобався, особисто для мене пара пролітала непомітно.
На одному із занять ми відвідали конюшню, де нам розказали про будову коня, їх раціон та необхідний догляд за ними. Ми всі були в захваті, так як більшість з нас коней бачили по телевізору чи в зоопарку.
         Потім неочікувано почався карантин і ми перейшли на дистанційну форму навчання.
Все розпочалося з курсу «Управління МТФ – підвищення економічної ефективності підприємства», на якому ми довідалися про структуру сучасної МТФ та її основні аспекти, а також про ефективність відтворення ВРХ.
До того ж ми отримали сертифікат про успішно складений курс, що, можливо, допоможе нам у майбутньому.
 
 
Пізнавально було читати, що вважають інші студенти про той чи інший матеріал. Найцікавішим мабуть були наші дискусії в телеграм-листуванні, а також обговорення наших презентацій. Приємно, що ми завжди були забезпечені матеріалом, адже Микола Гаврилович завжди турбувався про те, щоб ми розширили свій кругозір.
Невід’ємною частиною нашого навчання був перегляд вебінарів та написання есе по переглянутих матеріалах. Завдяки цьому ми маємо поняття як про тваринництво взагалі, так і про основні його напрями: ВРХ, свинарство, конярство, птахівництво та бджільництво.
 
 
За період карантину Микола Гаврилович зміг донести до нас, що аналітика присутня навіть у тваринництві. І дійсно, я закінчую курс ТВПТ написанням невеликої програми, в якій можна розрахувати необхідне число корів певної продуктивності для харчування заданої кількості людей.
 
 
Отже, з упевненістю можу сказати, що цей курс ТВПТ ми провели досить ефективно. Я радий своїм здобуткам, та не буду на цьому зупинятися, адже прогрес - це наше все.
 
 
Як казав Микола Чернишевський: "Заперечувати прогрес так само безглуздо, як заперечувати силу тяжіння".
Тому я всіх Вас закликаю не лінуватися та вчитися!
 
Андрій Тараненко,
студент 1 курсу факультету ІТ
 
Інфографіка:
Поліна Ремінна,

студентка 1 курсу факультету ІТ   

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook