VIII Міжнародна науково-практична конференція "Глобальні та регіональні проблеми інформатизації в суспільстві і природокористуванні 2020"

14 травня 2020 року
На пленарному засіданні VIII Міжнародної науково-практичної конференції "Глобальні та регіональні проблеми інформатизації в суспільстві і природокористуванні 2020" кафедра економічної кібернетики була представлена двома доповідями: перша виконана спільно с директором Департаменту податкового моніторингу ДПС України Дмитром Серебрянським (співавтори проф. А. Скрипник і аспірант Ю. Намясенко )    «Вплив надзвичайного стану на динаміку роздрібної торгівлі в Україні»
 
 та спільною доповіддю доцента кафедри К. Тужик і аспіранта університету прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф (Німеччина) В. Петренко «Перспективи діджиталізації у вищих навчальних закладах».
 
Обидві доповіді викликали значний інтерес у учасників конференції: основні питання до Д. Серебрянського стосувались використання фіскальних стимулів для подолання наслідків пандемії, а К. Тужик, яка добре знайома з освітнимі процесамі  в країнах ЄС, просили порівняти рівні діджіталізації в Німеччині та Україні.
Після перерви було проведено секційне засідання: «Моделі, методи та інформаційні технології в економіці». Практично весь склад кафедри прийняв участь в роботі секції, а також викладачі інших кафедр, що подали доповіді на цю секцію.  Було заслухано доповідь д.е.н. І. Вороненко «Цифрова трансформація України як відповідь на виклики пандемії та карантину» , в якій було підкреслено зміни бюджетного фінансування освіти та науки.
 
 З невеликою доповіддю відносно впливу рівня довіри на стан економіки виступили проф. А.Скрипник і аспіранка І. Оборська. Було підкреслено велику роль освіти у процесі зростання рівня довіри.
Доповідь перешла в діскусію відносно важливості розвитку цифрових компетенцій у звичайних громадян і як Їх відсутність впливає на показники макроекономічної стабільності за участю Т. Саяпіной, С. Саяпіна та проф.Д. Жерлиціна.

Колектив кафедри щиро дякує організаторам конференції  за високий організаційний рівень і надзвичайно легкий доступ на всіх етапах он лайн конференції. 

Завідувач кафедри економічної кібернетики

професор Андрій Скрипник

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook