Фізичне виховання на відстані: погляд студентів

7 травня 2020 року
    Напевне, до введення карантину, мало хто уявляв проведення дистанційних занять саме з фізичного виховання. Адже це практична дисципліна, що передбачає виконання фізичних вправ безпосередньо під контролем викладача на спортивних майданчиках, а також проведення рухливих ігор групою студентів. Здавалося, що задовольнити таким вимогам дистанційно неможливо. Але на допомогу прийшли новітні технології, завдяки яким, студенти можуть бачити виконання фізичних вправ і повторювати їх за викладачем.

     Кафедрою фізичного виховання було проведено онлайн-опитування студентів, щодо формату занять з фізичного виховання. Вони мали відповісти на питання: «Який найбільш корисний і цікавий формат проведення занять з фізичного виховання?» – пари в спортивному комплексі, групові заняття за спеціалізаціями (фітнес, футбол, баскетбол, шахи і т.ін.), підготовка рефератів і презентацій, тестові завдання з видів спорту, запис відеовправ на вільну тему, участь в online заняттях за розкладом, online з youtube в будь-який зручний час, проведення online занять як ведучий. Найбільшу кількість студентських голосів отримали саме участь в online заняттях за розкладом та групові заняття за спеціалізаціями.

     Ось деякі думки студентів НУБіП України, щодо дистанційного навчання з фізичного виховання.

     Шуляк Яна (гуманітарно-педагогічний факультет). У зв'язку з карантином в країні навчальний процес довелось перевести на дистанційну форму. Кафедра фізичного виховання також не припинила своєї діяльності. Були створені окремі сторінки на веб-сайті, спеціальні відео-конференції, аби кожен бажаючий міг долучитись до занять. Інтерфейс на інтернет-сторінці є доволі зручним, всі завдання викладено зрозуміло. Я відразу знайшла потрібний мені комплекс, а також всі умови його виконання. Комплекси фізичних вправ допомогли мені залишатись в тонусі протягом самоізоляції, підтримувати свій організм в належному стані.

     Панченко Карина (факультет аграрного менеджменту). Заняття в Zoom проходять чудово, разом зі своїми студентами домовляюся на конкретний час, хто має змогу долучається і проводимо заняття, відповідно до відеоуроків, які скидає нам викладач. Все проходить зручно та весело, іноді бувають проблеми зі зв'язком, але всі хто підключалися і спілкувалися зі мною є в списку присутніх на занятті.

     Посевич Даша (факультет захисту рослин біотехнологій та екології). Наразі на території всієї країни карантин, і всі ми сумуємо за друзями, прогулянками та хоч якоюсь активністю і при цьому постійно боремося з бажанням взагалі нічого не робити. Завдяки дистанційним заняттям з фізичної підготовки навіть під час карантину ми можемо підтримувати свою фізичну форму. Звісно, можна було б займатися самому, але коли ви займається групою завжди легше боротися зі лінню, бажанням трошки довше відпочити між вправами, або взагалі закінчити свої "заняття" в перший день після першої вправи. Пари, що проводяться, дисциплінують і нагадують, що незважаючи на карантин і те, що ми вдома, все ще йде навчальний процес. До того ж ці заняття - одна з небагатьох можливостей побачитися всією групою, а це дуже важливо для нас.

     Мамчур Денис (факультет захисту рослин біотехнологій та екології). Заняття в Zoom – це ще один спосіб відволіктися від сірого життя на карантині. Ми маємо змогу побачитися, поспілкуватися та провести продуктивне тренування ці своєю групою.

     Тарасова Марія (факультет ветеринарної медицини). Рішення проводити заняття на платформі Zoom було чудовим. Адже, в цей час ми разом тренуємося з групою, розмовляємо, обмінюємся враженнями. Тим більше тренування дуже ефективні і цікаві. На мою думку, такі заняття є чудовою можливістю знову побачитись з одногрупниками і разом позайматись. Адже це дуже весело!

  

     Скібчик Софія (економічний факультет). Дистанційні тренування – це чудова ідея в період карантину, коли спілкування дуже обмежене і мало фізичної активності. Це один з ефективних способів підняти настрій. Їх чекаю не тільки я, але і вся моя сім'я. Адже ми займаємося разом!


Микола Костенко,
завідувач кафедри фізичного виховання

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook