Захист магістерських робіт он-лайн – це новий досвід для усіх і землевпорядники реалізують його успішно!

6 травня 2020, 11:51

 Карантин вніс свої корективи у графік навчального процесу і випускників магістратури спеціальності "Геодезія та землеустрій" заочної форми навчання. Захист був призначений на той тиждень березня, з якого розпочався карантин.

Було прийнято рішення, перенести його на кілька тижнів. Проте Уряд карантин продовжував вже тричі. Тому, за наказом ректора університету Станіслава Ніколаєнка Екзаменаційна комісія під головуванням професора Миколи Талавирі розпочала свою роботу дистанційно 5 травня. Також до її складу увійшли декан факультету Тарас Євсюков, завідувачі кафедр Іван Ковальчук та Ольга Дорош, секретар - завідувач лабораторії Ольга Боришкевич.

 

Захист робіт проходить на платформі Cisco Webex Meetings, яка давно й успішно протестована під час дистанційного навчання викладачами та студентами. Напередодні кожна робота пройшла перевірку на академічну доброчесність та її результати, поряд із графіком захистів, розміщено на офіційному сайті факультету землевпорядкування у розділі "Літня екзаменаційна сесія 2019-2020". Також зазначимо, що Екзаменаційна комісія працює з дотриманням усіх вимог передбачених "Тимчасовим порядком дистанційної роботи екзаменаційних комісій у НУБіП України у 2019/2020 н.р. в умовах карантину".


У перший день до захисту приступили 9 здобувачів освітнього ступеня "Магістр". Оскільки студенти заочної форми спеціальності "Геодезія та землеустрій" є, в більшості, виробничниками, то теми магістерських досліджень були дуже цікавими, роботи змістовними і прив'язаними до виробництва. Дискусії першого дня точилися навколо еколого-економічного використання сільськогосподарських земель, встановлення меж населених пунктів в умовах децентралізації, розроблення містобудівної документації, геоінформаційного аналізу землекористувань, відведення земельних ділянок під газопроводи, обмеження у використанні земель тощо.


А під час обговорення та запитань, доповідачі з легкістю відповідали на усі питання. Адже практична частина магістерської роботи – це їхній особистий професійний досвід.


Комісія, врахувавши подані відгуки керівників та рецензентів, високо оцінила дослідження. Усі отримали оцінки "відмінно" та "добре".
Сподіваємось, наступні дні захисту будуть не менш цікавими. До речі, оскільки захист є прилюдним, то кожен охочий може долучитися і послухати результати досліджень магістрів факультету землевпорядкування.

Графік заздалегідь опубліковано на сайті.


Наталія Мединська,
доцент кафедри земельного кадастру

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook