Дистанційне навчання. Кафедра рослинництва екзаменує в online режимі магістрів-агрономів

6 травня 2020 року


Справжній  агроном повинен прагнути до вершин, мати лідерські якості, бути наполегливим і цілеспрямованим у досягненні поставленої мети.

У складний для всіх нас час в умовах карантину як студенти, так і викладачі адаптуються до змін та виконують рекомендації МОН України і розпорядження ректора, регламентоване «Положенням про екзамени та за заліки в НУБіП України» в умовах карантину. На кафедрі рослинництва проведено засідання кафедри, де викладачі обговорили назрілі питання з проведення іспитової сесії та поділилися досвідом і набутими навичками дистанційного навчання та проведення іспитів на платформі elearn та в online режимі.

Перший іспит 4 травня 2020 року було проведено для магістрів 1-го року навчання 1 групи агробіологічного факультету з дисципліни «Інноваційні технології в рослинництві»  викладачами кафедри, доцентами Людмилою Єрмаковою та Любов Гончар. Відповідно до навчального плану за даною дисципліною передбачено виконання курсової роботи.

Студенти отримали на платформі E-learn методичні рекомендації до підготовки та оформлення курсової роботи та в online режимі було надано консультації. Виконані роботи після перевірки та доопрацювання зауважень були оцінені,  а студенти отримали допуск до іспиту. Отже, підсумковому виду контролю передувала системна робота студентів, що базувалася на платформі E-learn за чітко окресленими викладачами завданнями на кожен навчальний тиждень: опрацьовано лекційний матеріал з дисципліни, виконано практичні завдання та два модулі і захищено курсову роботу.   

Іспит з дисципліни «Інноваційні технології в рослинництві» розпочався вчасно та у відповідності до затвердженого графіку проведення заліків та екзаменів агробіологічним факультетом. Дистанційна форма здачі іспиту була організована через навчальний портал НУБіП України на платформі Е-learn з використанням сервісу відеоконференцій Zoom для проведення інструктажу перед початком іспиту та співбесіди по завершенню виконання студентами екзаменаційних завдань.

За рекомендацією викладачів студенти на 11 годину у чаті Е-learn засвідчили свою присутність та готовність приступити до здачі іспиту, а о 11.30 відбулася коротка Zoom-конференція, де було обговорено окремі організаційні питання, надано пояснення по виконанню різних типів тестових завдань та правильності подачі відповідей. За розкладом з третьої пари о 11.40 студенти приступили до виконання завдань на платформі Е-learn. Після виконання тестових завдань студентами було надано відповіді на відкриті запитання з курсу «Інноваційні технології в рослинництві».

По завершенню іспиту та перевірки робіт викладачами було проведено у призначений час співбесіду зі студентами, прокоментовано їх відповіді та занесено оцінки до екзаменаційної відомості і оголошено результати.

Результати оцінювання іспиту показали високий рівень знань студентів – агрономів ОС «Магістр», їх спроможність вирішувати важливі питання технологій вирощування польових культур, в тому числі впровадження елементів інновацій з метою реалізації потенціалу продуктивності культур.

Шановні магістри! Успіхів Вам у складанні наступних іспитів, реалізації свої планів та задумів, досягненні поставленої мети!


Світлана Каленська

завідувач кафедри рослинництва, професор
Людмила Єрмакова, Любов Гончар

доценти кафедри рослинництва

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook