Вивчаємо зі студентами ефективні комунікації в команді

24 квітня 2020 року

Продуктивно використовувати час і оперативно адаптуватися до середовища дистанційного спілкування під час карантину допомагає Zoom-платформа. Навчання у форматі відео-чатів та вправи у месенджерах стають зручними доповненнями освітнього процесу сьогодення.

Доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, к.е.н. Олена Юріївна Сова 22 квітня 2020 року провела чергову он-лайн лекцію з дисципліни «Управління командою» для магістрів-менеджерів гуманітарно-педагогічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України.

На початку лекції студенти щиро подякували викладачці за розміщення на сайті кафедри добірки корисних літературних джерел із сучасного team-менеджменту ( URL: https://nubip.edu.ua/node/75410 ).

«Тімбілдинг» є інструментом підвищення ефективної діяльності команди, і успішно використовується для моделювання життя всередині колективу. У запропонованій лекторкою діловій грі «Розміщення типів ролей у команді» Денис Сінгаєвський і Вікторія Малиш були на занятті найбільш активними студентами!

На лекції було озвучено характерні проблеми і фактори ефективності віртуальних команд. Коментуючи криву командної ефективності, Вікторія Мелащенко доповіла про ознаки віртуальних команд, адже при обмеженнях на колективні зібрання, які зараз мають місце у всьому світі, багато ділових рішень приймається саме при дистанційному спілкуванні.

Олександра Лещенко та Олеся Колтунова прийняли участь в обговоренні моделі «Три кола командного лідерства» і описали мотиваційні процеси всіх сфер перетину цих кіл.

Спираючись на дослідження П. Ленсіоні, лекторка унаочнила приклади позитивної та негативної взаємодії у команді, і Ростислав Майборода з Тетяною Сусло охарактеризували потужну та дієву авторську методику подолання п’яти головних вад колективної роботи.

 

Під час обговорення лекційного матеріалу ‒ студенти, які були присутні на організованому 3 квітня кафедрою виробничого та інвестиційного менеджменту вебінарі з управління проєктами (URL: https://nubip.edu.ua/node/74407 ), пригадали з побаченої презентації таблицю відмінностей у функціях керівника і лідера проєкту, а Валентина Савчук і Маргарита Виноградова надали вірні відповіді на тематичні підсумкові запитання лекторки.

Матеріали он-лайн заняття сформували у студентів необхідний рівень розуміння комунікаційних основ у команді та заклали підґрунтя для вивчення в подальшому стратегій управління конфліктами.

У рамках вивчення дисципліни «Управління командою» Віктор Лукашенко та доцент, к.е.н. Олена Юріївна Сова підготували у співавторстві наукову статтю на тему: «Управлінські аспекти формування проєктної команди», яка буде опублікована у фаховому збірнику «Економічний простір» у травні 2020 року.

Дякуємо активним студентам за ініціативність та високий рівень самоорганізації майбутніх фахівців професійного спрямування «Менеджмент».

 

Олена Сова,
доцент кафедри виробничого та
інвестиційного менеджменту

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook