Станіслав Ніколаєнко та Іван Кириленко взяли участь в онлайн засіданні парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій

23 квітня 2020 року
     23 квітня 2020 року відбулося онлайн засідання Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України, присвячене проблемам закінчення навчального року, початку наступного, вступної кампанії, зокрема відмови від ЗНО, можливості зарахування випускників шкіл до університетів за середнім балом атестатів, формування державного замовлення, розширення академічної та фінансової автономії університетів, організації роботи спеціалізованих вчених рад, заходам соціального захисту учасників освітнього процесу тощо. До дискусії були запрошені ректори провідних вишів України.

     У засіданні взяв участь ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслав Ніколаєнко. Разом з ним – народний депутат України, член парламентського комітету, доктор економічних наук, віце-прем’єр-міністр з питань АПК 2002-2005 років Іван Кириленко. Іван Григорович підтримав ініціативу Асоціації закладів вищої аграрної освіти щодо дистанційного завершення навчального року, необхідності адекватного вимогам часу вступу до магістратури, відміни ЄВІ та зарахування на основі середнього балу атестату, особливо для заочників, внесення змін до законодавства щодо збільшення порогу публічних закупівель, звільнення від ПДВ науково-технічної діяльності, скасування мита на наукове обладнання тощо.

Денис Рудень
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook