Нові форми дистанційної освіти для спеціальностей економічного факультету

5 квітня 2020 року
Кафедра економічної кібернетики на цьому тижні запровадила нові форми дистанційної освіти для надання освітніх послуг для спеціальностей економічного факультету Облік і оподаткування, Економіка та Економіка скорочений термін. Відповідно до наказу ректора НУБіП України № 247 від 11.03.2020 р. з першого дня карантину, як і завжди робота відбувалась з використанням розроблених для цих спеціальностей електронних курсів на навчальному порталі НУБіП України.
При дистанційному навчанні дисциплін «Оптимізаційні методи і моделі» та «Економіко-математичне моделювання» виникали труднощі і багато часу йшло на спілкування в чатах, форумах курсів, електронній пошті при розв’язуванні практичних робіт.
Дуже доречно вийшло Розпорядження, щодо підвищення якості організації дистанційного навчання на факультеті інформаційних технологій із зобов’язанням усіх НПП проводити лекційні заняття у режимі он-лайн з використанням платформ для вебінарів (Webex, Zoom, Google Meet, Discоrd тощо). Вдячні за довідкову інформація з проведення відеоконференцій яка надана на начальному порталі керівником ЦДТН Мокрієвим Максимом Володимировичем, зокрема привертає увагу можливість поєднання (інтеграції) системи відеоконференцій Zoom та електронного курсу, з можливим відображенням в журналі оцінок курсу, як окремого виду діяльності.
  Отже тиждень ми «тестували» нові можливості онлайн-сервісів спілкування, починали з лекцій , які переходили в практичні заняття, і часу ніхто не помічав, добре що лекції і практичні підряд. Така форма роботи абсолютно змінила ставлення студентів до навчання та підвищила відповідальність за свою, інколи бездіяльність.
Студенти зацікавлені в роботі, в бажанні виконати практичні  усвідомлено на рівні вимог. А при виникненні питань, завжди можна поспілкуватись з викладачем як особисто так і групі. Це дозволило полегшити засвоєння матеріалу та  більш ефективного і раціонально використовувати час перебування студентів вдома.
 
Студенти групи Економіка с.т. Чайка Євгеній, Здреник Єлизавета

 

Доцент кафедри економічної кібернетики

Наталя Рогоза

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook