Навчаємося дистанційно !

30 березня 2020, 21:24

З початком запровадження карантину всі викладачі кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі проводять заняття дистанційно. Для цього використовується платформа для дистанційного навчання Elearn, засоби месенджерів Viber, Telegram, а також Zoom.


За період з початку карантину кожного дня активність студентів зростає. Відразу вирішуються всі робочі питання через наявні ресурси месенджерів, на основі використання чатів, форуму дистанційного обговорення.
 

Лекційне заняття з дисципліни «Digital Plans and Maps» для студентів 3 курсу факультету землевпорядкування (англомовна група) відбулось у формі дискусії. Студенти активно долучились до заняття. У процесі обговорення одні питання виявились достатньо цікавими для учасників Форуму, а деякі – складними. Тож викладачеві Світлані Кохан практично не вистачало рук, щоб відповісти кожному і вказати на недоліки, або ж навпаки, заохотити учасників і вказати на відмінну відповідь. Вся дискусія тривала англійською мовою. Форум показав, що це не просто спілкування. Щоб дискутувати – потрібно добре знати тему, розуміти термінологію й завчасно бути готовим до обговорення, а ще - знати англійську мову на достатньому для спілкування рівні.

До традиційного використання розробленого та атестового елетронного навчального курсу застосований інший засіб ведення занять – сервіс Zoom. Антоніна Москаленко використовує його під час проведення лекцій і лабораторних занять з дисципліни "Проектування баз геопросторових даних". Зокрема до проведеної 25 березня лекції могли долучитись всі охочі, перейшовши за посиланням в оголошенні на сайті кафедри. Засвоїти ж тему «Проектування баз геоданих на основі UML діаграм» виявилось не просто. Тому студенти додатково використовували запитання в чаті. А на наступній парі всі разом долучились до виконання лабораторної роботи. І тут теж ЕНК був доповнений Zoom, оскільки розбирати разом нюанси етапів проектування баз геопросторових даних і цікавіше, і пізнавальніше.

Не вийняток і дисципліна «Геоінформаційні технології». Для того, щоб встигати оцінювати відповіді й дискутувати з учасниками Форуму, до проведення заняття долучились відразу два викладачі – Світлана Кохан і Анатолій Востоков. Студенти самі виявили раціональний підхід – відповідь давати не лише у вигляді опису, але й у вигляді зображення.

Ось так насичено й цікаво промайнув тиждень. Викладачам залишається зробити висновок, що з кожним днем студенти все з більшим заохоченням долучаються до роботи, їх активність на курсах зростає, а надіслані на оцінювання роботи стають не тільки відмінно виконаними, але й дизайнерськи оформленими.

Світлана Кохан, Антоніна Москаленко
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook