Дистанційне навчання на кафедрі економічної кібернетики

26 березня 2020 року
Головною підтримкою для дистанційно навчання студентів є навчальний портал НУБіП України, де для них розроблено електронні навчальні курси:
Теорія ймовірності, імовірнісні процеси та математична статистика (https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=1021
Моделювання систем (https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=340).
Для зручності спілкування на період карантину було створено чат і форум на сторінках курсів. 
 
Поєднання ЕНК та Discord (https://discordapp.com/) дає можливість голосового та текстового спілкування у режимі онлайн і, відповідно, швидке реагування на будь-які питання або проблеми. Можливість показати робочий стіл та включити до лекції відео фрагмент.
Відповісти швидко, якщо виникла проблема із розв’язком задачі.
Але при використанні Discord відсутня можливість відео конференції, тому спробували Zoom https://zoom.us/.  При проведенні лекції не відчула великої різниці за виключенням того, що в Zoom є можливість бачити студентів.
Проведення дистанційних занять вимагає від лектора посиленої підготовки. Для подання матеріалу потрібно скласти письмові заготовки, файли з ілюстративним матеріалом , відео фрагменти,  щоб не витрачати зайвий час при проведенні самого заняття. Підготувати тести, контрольні запитання, завдання або інші види перевірки засвоєння матеріалу при дистанційному навчанні, а потім все це перевірити в дистанційному режимі. З такої фундаментальної дисципліни, як теорія ймовірності необхідно швидко реагувати при розв’язанні задач і вміти адаптуватися до нового середовища. Особисто мені, не вистачає дошки з крейдою, хоча в Zoom є дошка для малювання, але при використанні виникають певні труднощі.
Дистанційне навчання з використанням різних засобів, методів, способів та онлайн-серверів дозволяє підвищити свій рівень онлайн комунікативності викладачам, а  студентам на належному рівні опрацьовувати навчальний матеріал!
Доцент кафедри економічної кібернетики

Тетяна Коваль 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook