Парламентські журналісти із НУБіП України

3 січня 2020 року
     Насичений творчістю і креативністю перший у нашому житті університетський семестр завершився винятковою подією – відвіданням Верховної Ради України і практичним заняттям у прес-центрі Українського парламенту, яке організував і провів викладач журналістських дисциплін І. С. Чиж.

     Верховна Рада України… Саме тут приймаються закони, які впливають на наше з вами життя, тут твориться нова історія української державності. В момент, коли переступили поріг цієї потужної держаної споруди, ми відчули надзвичайну відповідальність, адже кожен куточок тут пронизаний історією.
     Верховна Рада України – єдиний орган законодавчої влади в Україні. Стаття 85 Конституції України подає повний перелік повноважень Верховної Ради, яка виражає інтереси та волю виборців з усієї України, ухвалює закони для регулювання різних сфер життя у країні, контролює діяльність державних органів і дотримання законів, призначає прем’єр міністра, міністрів, керівників інших державних органів.
     Усі основні віхи, які проходила українська держава, започатковувалися саме тут! Це відображено у художньому полотні, яке прикрашає одну із стін Верховної Ради, у якій передано дух українського державотворення.

     Особливо важливо, що у цих історичних стінах ми отримали не суху трафаретно-книжкову інформацію, а торкнулися, так би мовити, нерва Українського державотворення, відчувши подих доби з емоції людини, яка сама була депутатом, головою парламентської фракції у найвідповідальніший момент творення Конституції – Основного Закону нашої держави. І тому побажання Івана Сергійовича на завершення цього незабутнього за усіма ознаками заняття бачити нас невдовзі у цих стінах парламентськими журналістами, як мінімум, а, як цілком досяжний максимум для багатьох, – народними депутатами, справжніми, а не кіношними слугами народу, ми, нинішні журналісти-першокурсники, сприйняли, як мотивацію до ще активнішого засвоєння азів професійності через якісне навчання.

     … Ми вже придивилися собі лаву у парламентській ложі преси, яка знаходиться праворуч на балконі Верховної Ради України. Віриться: повернемося сюди!

Юлія Бойченко,
першокурсниця-журналістка

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook