Euralis Semens Україна організувала виїзне практичне заняття для майбутніх агрономів

13 листопада 2019 року
     Завдяки творчим науковим зв'язкам агробіологічного факультету з компаніями, які працюють на терені України студенти спеціальності «Агрономія», побували на Черкащині – на сучасному насіннєво-калібровочному заводі ТОВ «Євраліс Семенс Україна».
 
      На заводі кондиціонування насіння студентів радо зустрів та прочитали вступну лекцію англійською мовою генеральний директор ТОВ «Євраліс Семенс Україна» Nigel Thwaites та директор з маркетингу Сергій Тимошенко. Розповіли про історію заснування та досягнення «Євраліс Семенс».
      Конкретизували вертикально інтегроване виробництво насіння:
- польове виробництво
- доробка, кондиціонування та пакування насіння
- операції маркетингу та комерціалізації сортів та гібридів.
 
 
     Також Nigel надихнув студентів розповівши власну історію - від студента до генерального директора провідного Французького кооперативу «Euralis»
     Впровадження гібридів здійснюється шляхом виробництва гібридного насіння в умовах України, яке включає два етапи: вирощування гібридів у полі та опрацювання насіннєвого матеріалу на заводі. Перевагою даного виробництва є розміщення насінницьких ділянок гібридизації в межах 50-100 км від заводу.
      Дмитро Толокновський ознайомив студентів з усіма етапами обробки насіннєвого матеріалу на заводі: очищенням і сортуванням; сушінням; обмолотом і калібруванням; протруюванням та затарюванням; зберіганням на складі готової продукції.
 
 
 
      Особливістю насіннєвого матеріалу ТОВ «Євраліс Семенс Укрїна» є високий рівень контролю генетичної чистоти та посівних якостей насіння, яке здійснюють в лабораторіях в Україні та підтверджують аналізами в лабораторії материнської компанії у Франції. Насіння призначене для експорту перевіряється незалежною лабораторією Асоціації виробників насіння та підтверджується сертифікатом міжнародної якості ISTA.
 
Деканат агробіологічного факультету, кафедра генетики, селекції і насінництва ім. проф. М. О. Зеленського і студентський колектив висловлює щиру вдячність ТОВ «Євраліс Семенс Укрїна» за організацію та зустріч і сподіваються на спільну плідну співпрацю.
 
Олександр Макарчук,
в.о. завідувача кафедри генетики,
селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook