Вшанували пам’ять засновника Механічної лабораторії Петра Корольова

13 листопада 2019 року

     Однією з чотирьох кафедр, на базі яких 90 років тому постав факультет механізації сільського господарства, була кафедра теоретичної механіки, прикладної механіки та опору матеріалів. Зараз це кафедра механіки факультету конструювання та дизайну. У цей ювілейний рік її колектив вшанував пам’ять засновника Механічної лабораторії (нині це навчальні лабораторії статичних та динамічних випробувань кафедри механіки), завідувача кафедри опору матеріалів у 1954-1968 рр. доцента Петра Григоровича Корольова, відкривши йому меморіальну дошку.

     Колишній наймит, він став талановитим викладачем та науковцем. Під його безпосереднім керівництвом було спроектовано і створено у 1954-1965 роках Механічну лабораторію, оснащення якої було надсучасним на той час. Та й нині, після модернізації, її база дозволяє проводити як лабораторні заняття з бакалаврами та магістрами, так і унікальні наукові дослідження матеріалів різних класів.

     Макет меморіальної дошки розробили випускники факультету – завідувач кафедри Микола Березовий та доцент Андрій Пилипенко за творчої підтримки доцента Валерія Швайка. А втілити задум у життя вдалося завдяки підтримці ще одного випускника – Анатолія Стопи.

     Особливим гостем відкриття була онука Петра Корольова – Ольга. Своїми спогадами про його життєвий шлях, наукову та педагогічну діяльність поділилися доценти Валерій Швайко, Олег Литвинов, Олександр Ямков та інші колеги й учні Петра Григоровича.

     Гості та колеги-науковці завітали до навчальної лабораторії статичних випробувань, де професор Микола Чаусов і доцент Андрій Пилипенко презентували сучасний стан та напрямки наукових досліджень кафедри.

Зиновій Ружило,
декан факультету конструювання та дизайну

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook