Студенти факультету землевпорядкування ознайомилися з високотехнологічним виробництвом компанії «Миронівський хлібопродукт»

10 червня 2019 року
     Народна мудрість повчає: «Справі час – потісі годину», тобто кожен має правильно розподіляти свій час, раціонально його використовувати, щоб все встигнути. Мабуть, саме це прислів'я і стало девізом для студентів факультету землевпорядкування.

     Напружена екзаменаційна сесія – не була перешкодою, коли є можливість отримати цікавий досвід від кваліфікованих працівників найбільшого вітчизняного агроіндустріального холдингу «Миронівський хлібопродукт». Нині ця компанія об'єднує понад 25 підприємств різних напрямків сільськогосподарського виробництва, розташованих у 14 областях нашої держави. Поряд з цим вона експортує свою продукцію до 14 країн світу, розвиває «зелену» енергетику, застосовує інновації в усіх сферах діяльності. В одне з таких підприємств нас люб'язно запросив Володимир Нагорний – керівник служби землекористування.

     Делегація студентів першого та другого курсу разом з доцентом кафедри геодезії та картографії Євгенією Кривовˊяз отримали унікальну можливість не просто відвідати ПрАТ “АГРОФОРТ”, що входить до складу компанії МХП, а й дізнатися про особливості його діяльність "з середини" – вивчити програми обробітку землі, відстежування посівів, картографічного відображення даних земельного банку, функцій просторового аналізу та геоприв’язки об’єктів, відображення даних облікової системи та багато іншого.

     На початку зустрічі студенти відчули себе працівниками головного офісу підприємства, що знаходиться в м. Кагарлик Київської області. Перебуваючи в головній конференційній залі, де зазвичай вирішують надважливі питання керівники підприємства, вони дізнались, що товариство засноване у 2006 році у складі групи компанії МХП. Земельний банк в обробітку становить більше 13 тис. га. До складу «Агрофорту» входять три відділки Київської області (Черняхівський, Шпендівський, Ставищенський) та один Вінницької (Оратівський).

     Згодом працівники відділу розповіли про те, що компанія за результатами роботи останніх років є одним з найбільших платників податків на Кагарличчині. На підтримку розвитку сільських громад, де підприємство орендує землі, компанія виділяє майже щороку близько 1 млн грн благодійної допомоги. Крім ознайомчої розповіді від працівників, які володіють необхідними для галузі знаннями та досвідом, студенти отримали на згадку цінні подарунки. Проте на цьому «робочий день» студентів не закінчився…

     Наступною зупинкою був машинно-тракторний парк і тваринницький комплекс (513 голів молочних корів). На власні очі студенти побачили сучасну потужну техніку з широкозахватними агрегатами, що використовується під час обробітку землі. З моменту свого заснування підприємство працює над впровадженням сучасних технологій вирощування сільськогосподарських культур. Далі гості стали свідками роботи важкої техніки в полі. Саме в цей момент там відбувається післяпосівний обробіток. І вже там екскурсія добігла свого кінця.

     Екскурсія для студентів факультету землевпорядкування була неймовірно корисною, адже саме після таких зустрічей ти розумієш на що треба звертати увагу під час навчання, що треба знати та вміти молодому фахівцю із геодезії та землеустрою, аби досягти успіху.

Анастасія Шамчук та Анастасія Винославська,
студентки факультету землевпорядкування

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook