Випускниці Гребінківської гімназії Анастасія Баламут та Софія Сальник: диплом НУБіП України відкриває двері в усі сфери суспільного життя

1 червня 2019 року
     Наші сьогоднішні співрозмовники – випускники гімназії м.Гребінка, що на Полтавщині – Анастасія Баламут та Софія Сальник. Сьогодні вони – випускники в своїй гімназії, а завтра стануть нашими абітурієнтами, адже продовжувати навчання та здобувати вищу освіту вони вирішили на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України. Викладачі кафедри філософії поспілкувалися зі своїми підопічними.

  • Дівчатка, звідки ви дізналися про наш університет та перспективи навчання в ньому?

     — Про НУБіП України ми довідались від мами нашого однокласника, Аліни Супрун, яка працює на кафедрі філософії гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України. Вона часто розповідала нам про переваги навчання в НУБіП України та запрошувала на навчання на гуманітарно-педагогічному факультеті. Ми, починаючи з 9-го класу, неодноразово відвідували НУБіП України, дні відкритих дверей, святкування дня університету, брали участь в Сковородинських навчаннях, в олімпіадах з української мови, з історії України. Наша гімназія та університет є давніми друзями, не один випускник став студентом НУБіП України.

  • На яку спеціальність Ви збираєтесь подавати документи? Що вплинуло на Ваш вибір?

     — Ми удвох обрали для себе спеціальність «ФІЛОЛОГІЯ (ПЕРЕКЛАД)». На нашу думку, це перспективна спеціальність, яка дозволить нам подорожувати світом, спілкуватись з людьми в різних країнах, мати гарну професію, що дозволить реалізувати себе і в України, і за її межами. Як казав наш великий Кобзар та Пророк Тарас Шевченко: «…І чужому навчайтесь, і свого не цурайтесь…»

     Ми живемо в невеличкому мальовничому містечку Центральної України й дуже любимо свою малу батьківщину. Проте маємо мрію побачити світ, познайомитися з іншими культурами, традиціями інших народів, розширити свій кругозір, а за одне й перевірити свої мовні знання на практиці.

  • Чому ви обрали гуманітарно-педагогічний факультет НУБіП України для здобуття вищої освіти?

     — Згідно рейтингу вищих навчальних закладів, НУБіП України входить до числа найпрестижніших. Ми маємо надію, що вступаючи до нього, потрапимо в дружну родину однодумців, людей з креативним мисленням, сучасним світоглядом, націленим у майбутнє. Впевнені, що здобута освіта дозволить почуватися конкурентоспроможними на ринку праці. Наш світ швидко змінюється, деякі професії зникають, а на зміну їм приходять нові. НУБіП України – це сучасний університет, провідний заклад освіти, науки і культури в Україні, який співпрацює з різними вишами світу, тому маємо надію стати фахівцями європейського та світового рівня та бути успішними у швидкозмінному світі.

  • Чого ви очікуєте від навчання в нашому університеті?

     — Ми знаємо, що на гуманітарно-педагогічному факультеті є можливість здобути професію перекладача та отримати подвійний диплом. Нашою заповітною мрією є потрапити у Китай, познайомитись з давньою та славною культурою китайського народу, з особливостями побуту, національними традиціями, специфікою світорозуміння китайців. Знаємо, що студенти-перекладачі вже кілька років відвідують Китай і навіть працюють там та заробляють непогані гроші. Насправді, хочеться поїздити по всьому світу, побачити і європейські країни, і африканські, потрапити до Америки, Австралії.

     Ми пам’ятаємо про теплі, гостинні зустрічі з викладачами кафедри філософії, які приймали нас під час відвідин університету. На цій кафедрі працюють творчі люди, віддані своїй справі, що щедро поділилися з нами своїм оптимізмом, жагою до пізнання. Ми переконані, що всі працівники гуманітарно-педагогічного факультету такі ж відкриті до діалогу, цікаві особистості, високі професіонали. З ними навчання буде цікавим та радісним.

Розмову провели
доценти кафедри філософії
Валентина Культенко та Олена Лаута


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook