Міжнародний відкритий інформаційний день «Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка» у НУБіП

12 квітня 2019 року
     9 квітня 2019 року відбувся Міжнародний відкритий інформаційний день «Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка» в рамках діяльності Національного контактного пункту (НКП) рамкової програми «Горизонт 2020» за тематичним напрямом «Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка» на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України.

     Основною його метою було ознайомлення з мережею BioHorizon – SC2 і KET-B NCP, актуальними конкурсами Соціального виклику 2 робочої програми «Horizon 2020» та «BBI JU», перевагами використання SME-інструменту в програмі Горизонт 2020, а також можливостями розвитку партнерства за участі в заході "International Brokerage Event" (м. Брюссель, ЄС) у рамках діяльності проекту BioHorizon.

     Вітальним словом відкрив Міжнародний Відкритий Інформаційний День від НУБіП України проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук. Модератором заходу була керівник НКП «Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка» на базі НУБіП Лілія Калачнюк.

     Розпочала роботу Міжнародного Відкритого Інформаційного Дня Bożena Podlaska, Координатор BioHorizon, IPPT PAN (Poland) з представленням мережі BioHorizon – SC2 і KET-B NCP, а також ознайомила зі статистичними даними успішної участі у конкурсах робочої програми «Horizon 2020» українських представників.

     Antoine Kiffer, ACTIA (France) надав детальну інформацію щодо актуальних конкурсів Соціального виклику 2 робочої програми «Horizon 2020» і «BBI JU» та зосередив увагу учасників на характерних особливостях «The Bio-based Industries Joint Undertaking (BBI JU)».
     Willemien van Asselt, RvO (Netherlands) проінформувала учасників ІнфоДня щодо переваг використання SME-інструменту в програмі Горизонт 2020 та розширення можливостей для представників малого і середнього бізнесу.

     Були представлені доповіді про виконання успішних українських проектів Горизонт 2020, а саме: Аллою Кравченко (НУБіП, Україна) «Досвід участі у реалізації проектів програми Horizon 2020 "uP_running" i "AGROinLOG"» та Таїсею Симочко (Ужгородський національний університет, Україна) «Проект SKIN».

     Яскравий виступ Michaela Pöter (Germany) на тему «Making the most of brokerage events» детально розкрив інформацію щодо створення відповідних портфоліо та інших організаційних елементів для груп, колективів та представників установ, які збираються брати участь в організованому в рамках проекту BioHorizon Брокерського заходу за тематичним напрямом «Food Security; Sustainable Agriculture and Forestry; Marine, Maritime and Inland Water Research; Bioeconomy; KET-Biotechnology» 3 липня 2019 року в Брюсселі з метою представлення, обговорення і розвитку власних проектів на міжнародному рівні, пошуку партнерів для міжнародної співпраці, ініціювання створення консорціумів для майбутніх проектів програми «Горизонт 2020», отримання консультацій та підтримки від Європейської Комісії та національних контактних пунктів Європи. Потенційні учасники даного заходу можуть зареєструватися (https://foodbrokerage2019.b2match.io/) у кінці квітня – на початку травня 2019 року.

 

     Всі доповіді активно обговорювалися учасниками ІнфоДня, в кінці якого було надано консультації згідно заданих питань окремими колективами щодо можливості участі у наступних конкурсах програми «Горизонт 2020» і «ЄвроГоризонт». Серед учасників ІнфоДня були представники різних факультетів, Ради молодих вчених НУБіП та гості з інших установ, підприємств малого і середнього бізнесу і закладів вищої освіти.

     Матеріали доповідей Інфодня будуть розміщені на сторінці НКП «Горизонт 2020» на сайті НУБіП України за посиланням http://nubip.edu.ua/horizon2020, а також висвітлення консультаційного процесу членами команди БіоГоризонт (https://twitter.com/ncp_biohorizon/status/1115581141082357760 https://twitter.com/ncp_biohorizon/status/1115534850935656448).

     Дякуємо адміністрації НУБіП України за гостинність і надану залу в 3 корпусі університету для проведення інформаційного заходу.

Лілія Калачнюк,
керівник НКП «Харчова безпека, стале сільське господарство, морські
дослідження та біоекономіка» на базі НУБіП України

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook