Семінар «Лінійна оцінка молочної худоби та визначення кондицій вгодованості тварин»

4 лютого 2019, 21:43
 

У листопаді за координації НМЦ Агроосвіта в рамках реалізації німецько-українського проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України» пройшов триденний семінар «Лінійна оцінка молочної худоби та визначення кондицій вгодованості тварин».

Учасниками семінару стали викладачі технікумів, коледжів та університетів України. Національний університет біоресурсів і природокористування України на заході представляли завідувачі кафедр генетики, розведення та біотехнології тварин Сергій Рубан і технологій виробництва молока та м’яса Анатолій Угнівенко, доцент кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин Тамара Литвиненко та аспірант кафедри Михайло Матвєєв.

Захід провів експерт з лінійної оцінки тварин компанії Rinderunion Baden-Württemberg (RBW) з Німеччини Маркус Вернер (Markus Werner).

Два перших дні семінару видалися дуже насиченими та інформативними.

В перший день Маркус Вернер були висвітлені теми «Виробництво продукції скотарства в Німеччині», «Організації племінного скотарства в Федеральній Землі Баден-Вюртемберг», «Лінійна оцінка худоби» та «Оцінка вгодованості корів».

Другий – практичний день семінару пройшов в умовах господарства Немішаївського агротехнічного коледжу. Всі учасники провели оцінку тварин за сучасною шкалою оцінки під наглядом німецького експерт-бонітера.

Після отримання детальної інформації від професіонала-практика учасники поділилися на групи і почали оцінювати тварин. На сам кінець другого дня семінару один спікер від кожної групи презентував результати оцінки корів, а Маркус Вернер уважно слухав і давав свої коментарі за результатами оцінки.

Всім хто освоїв відповідну систему оцінки, отримав відповідні сертифікати.

  

 
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook