Військові польові навчання у курсантів НУБіП: тактична медицина – запорука виживання воїна

31 січня 2019 року
     Ранній початок домедичної допомоги є фактором, який значно покращує шанси на виживання та відновлення функцій у пораненого. Існує так зване поняття «золотої години» – першої години після поранення, протягом якої повинно розпочатись надання кваліфікованої допомоги.

     Отже, сучасний офіцер окрім майстерного володіння озброєнням, бути фізично розвинутим, та тактично підготовленим зобов’язаний досконало володіти прийомами надання само- і взаємо-домедичної допомоги в бойових умовах.
     На кафедрі військової підготовки НУБіП України під час підготовки майбутніх офіцерів враховується досвід як збройних конфліктів минулих років, так і подій, що тривають на сході нашої України, і заняття з тактичної медицини також входять до програми підготовки.

     Для поглиблення теоретичних і практичних навиків відповідно до досвіду операції об’єднаних сил в сфері тактичної медицини за сприяння військово-патріотичної асоціації «Калина» на кафедрі військової підготовки НУБіП України під час проведення комплексних практичних занять групі студентів, в складі якої було по два представники з кожного навчального зводу першого року навчання було надано змогу оволодіти тактичною медицині під керівництвом старшого матроса, розвідника-санітара Андрія (позивний “Green”), чиї особисті дані ми не можемо оприлюднювати з професійних міркувань.
«Бойовий» досвід Андрія бере свій початок аж у вересні 2014 року, коли Андрій пішов служити добровольцем.
     Будучи морським піхотинцем в 2017 році зрозумів, що він має бути фельдшером на полі бою, допомагати побратимам, що отримали поранення.
     Пройшовши величезну кількість курсів та прослухавши не менше семінарів, отримав сертифікат фельдшера і одразу ж пішов на передову, аби завадити гинути нашим хлопцям шляхом надання їм домедичної допомоги. За словами Андрія, надання правильної домедичної допомоги пораненому на полі бою є надважлививою частиною його реабілітації, адже великий відсоток поранених бійців гине навіть не від того, що їм вчасно не надали допомогу, а від того, що її було надано не правильно.

     Під чітким керівництвом «Green’a» студенти не лише отримали курс теоретичних знань і практичних знань, а й моделювали ситуації і шукали з них вихід шляхом практичних тренувань.

Ігор Родіонов
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook