Факультет інформаційних технологій придбав електронне обладнання для виконання наукових досліджень та навчання

24 січня 2019 року

У рамках реалізації проекту створення навчальної лабораторії із технологій проектування комп’ютерних систем на кафедрі комп’ютерних систем ї мереж протягом грудня 2018 року було придбано сучасне обладнання та пристрої, що дозволять підняти навчальний процес на якісно новий рівень.  Зокрема було придбано:

  • декілька одноплатних міні-комп'ютерів OrangePi Win+;
  • відладочні плати для розробки цифрових систем на основі ПЛІС;
  • GPS/GPRS приймачі;
  • низка сенсорів та виконавчіх пристроїв.

 

Так, наприклад, міні-комп'ютери Orange Pi у сукупності із швидкісними комунікаційними засобами, дозволяють досліджувати особливості створення високопродуктивних кластерних систем та систем паралельної та розподіленої обробки даних. Відладочні плати на основі ПЛІС є засобами, які піднімають на новий рівень можливості викладання цілої низки дисциплін - спеціалізовані комп'ютерні системи, технології проектування комп'ютерних систем, будувати та реалізовувати засоби з довільною структурою та гнучкими можливостями.

 

Використання обладнання з елементами GPS систем дозволить, наразі, студентам старших курсів та магістрантам більш детально ознайомитися з особливостями побудови систем моніторингу та управління для аграрної сфери.

Для навчальних практичних занять передбачається обладнати ауд. 206 та 223 для максимально зручного користування та вивчення. Зокрема дослідження на новому устаткуванні планується вести за напрямом Інтернет Речей та Smart City, для чого і придбано цілу низку різноманітного обладнання для отримання даних про навколишнє середовище та стан технічних систем.

Варто зазначити що в таких наукових роботах безпосередньо приймають участь студенти старших курсів бакалаврату та магістри. Це дає змогу студентам отримати навички працювати в команді та розподіляти обов’язки, вирішувати складні завдання, правильно складати тайм-менеджмент. Як відомо, саме молодь дає поштовх всьому новому.

 

Отже, новий навчальний 2018/19 рік має стати дуже цікавим і насиченим для студентів і викладачів кафедри комп’ютерних систем і мереж. Запрошуємо до нової лабораторії та нових досліджень!

Андрій Блозва,  Віктор Смолій
доценти кафедри

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook