Конкурс студентських наукових робіт на кафедрі фінансів

21 грудня 2018 року

     В рамка роботи наукових гуртків кафедри фінансів 20 грудня 2018 р. було проведено І етап Конкурсу наукових робіт. На розсуд комісії студенти спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» представили різнопланові та неординарні дослідження.

Зокрема магістр 1 курсу Цюпа Софія під керівництвом к.е.н., доц. Скрипник Г.О. представила дослідження на тему «Формування бюджетних ресурсів держави та аналіз їх надходження». Студентка провела аналіз дохідної частини державного бюджету, за допомогою економіко-математичної моделі проаналізувала вплив основних економічних факторів на ВВП в Україні. Запропонувала заходи щодо вирішення проблем формування i використання бюджетних ресурсів в умовах економічної кризи.
 
Войцехівська Світлана магістр 1 курсу під керівництвом к.е.н., доц. Мрачковської Н.К. дослідила «Вплив зовнішнього боргу на фінансову безпеку держави». В своїх дослідженнях вона проаналізувала динаміку зміни зовнішнього боргу та здійснила прогноз зміни рівня фінансової безпеки. Доповідач відмітила, що «в Україні проблема зовнішнього боргу є не тільки результатом помилок у зовнішній економічній політиці, та ще ознакою глибокої структурної незбалансованості вітчизняної економіки, яка утворилася внаслідок хибних шляхів реформування в цілому».
 
   
Узун-Куртогло Владислава магістр 1 курсу представила дослідження на тема «Соціально-економічні наслідки та проблеми формування системи оподаткування доходів фізичних осіб», які проводила разом з керівником к.е.н., доц. Долженко І.І. В роботі детально проаналізовано надходження від податку з доходів фізичних осіб та розроблена модель ефективного оподаткування доходів фізичних осіб. Крім того здійснено реальний та оптимістичний прогноз величини даного податку на 2022 рік.
 
Студентка 2 курсу скороченого терміну навчання Богданович Яна під керівництвом к.е.н., асист. Тітенко З.М. представила наукову роботу на тему «Фінансове забезпечення інноваційної діяльності підприємств». Студентка детально дослідила фінансування інноваційну діяльність підприємств, крім того для дослідження територіальної диференціації розвитку інноваційної діяльності підприємств України, було проведено рейтингову оцінку за інтегральним показником. Для більш детального аналізу було побудовано Матрицю кореляційного зв’язку між показниками динаміки обсягів джерел фінансування інноваційної діяльності та кількістю впроваджених нових технологічних процесів й освоєних нових видів продукції за 2011-2017 рр.
 
В ході жвавої дискусії та обговорення представлені наукові роботи були рекомендовані до участі у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу наукових робіт.
Олійник Л.А.,
доцент кафедри фінансів

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook