В університеті відкрилась осіння школа для абітурієнтів «Юний філолог»

30 жовтня 2018 року

     29 жовтня 2018 року пройшло урочисте відкриття третьої осінньої школи для абітурієнтів «Юний філолог» на базі кафедри романо-германських мов і перекладу та англійської філології гуманітарно-педагогічного факультету. У супроводі викладачів захід відвідали 26 школярів гімназії №179 Голосіївського району м. Києва, Хотівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія» та Козаровицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Подібний захід у стінах нашого університету став вже доброю традицією та візитівкою нашого факультету.

     Гостей шкіл міста та області привів декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук та продемонстрував відеоролик, який викликав чимало позитивних емоцій у школярів та зацікавив у вступі до Alma Mater.

     Студенти наукового гуртка «Подорож країнами та континентами» Вероніка Бондар, Марія Верховодова, Сергій Саміленко під керівництвом доцента кафедри романо-германських мов і перекладу Олени Бабенко підготували інтерактивний захід англійською мовою на тему «Мовна компетентність – одна з найголовніших умов успішного працевлаштування та побудови кар'єри». Вони за допомогою навчальних англомовних відео вмотивували учнів до вивчення іноземних мов за допомогою мобільних безкоштовних додатків, а також наголосили на найцікавіших сайтах для самостійного вивчення англійської мови і успішної здачі ЗНО.

     У перший день проведення осінньої школи для абітурієнтів «Юний філолог» відбулося заняття «Майстерня перекладу» для учнів 179 школи (8-10 класи). Презентації для них підготувати студенти-філологи 4 курсу під керівництвом доцента Галини Сидорук. Перше слово взяла Юлія Закатей, розповівши англійською мовою про перспективи та переваги роботи перекладача – з гумором, яскравими прикладами, слайдами. Вікторія Сухляк розповіла цікаві факти про Англію, її традиції, культуру, мову. Між іншим, учнів зацікавило найдовше англійське слово із 45 букв, про яке вони почули вперше.
     Вікторія Малиш показала відео з англійськими піснями, пояснюючи і перекладаючи їхні тексти та слова, оскільки в піснях було багато фразових дієслів, ідіом та сленгу, незвичне вживання слів, каламбуру. Пісні були сучасні, ритмічні, дуже молодіжні, тому викликали відповідну реакцію учнів – вони підспівували, рухались в такт з ритмом мелодій.
     Тетяна Сергієнко підготувала кросворд з цікавими англійськими словами.

     Юлія Закатей показала фільм про цікавинки в США – їжу, напої, пам’ятки архітектури, президентів, проблеми ожиріння тощо. Спілкування було живим, емоційним, динамічним. Учні були дуже задоволені презентацією і довго аплодували. Не менш задоволені і збуджені вони були під час виступу Марії Дімітрієвої, у якої справжній талант виступу перед аудиторією. Вона продемонструвала фільм про туристичні поїздки в літаках. Учні перекладали фрази, пов’язані з перельотами, білетами, митницею, багажем тощо. Марія навіть приготувала приз для того, хто правильно перекладе найбільшу кількість таких речень.

     Приємним і пізнавальним завершенням першого дня роботи осінньої школи «Юний філолог» стала екскурсія в Ботанічний сад НУБіП України. Представник Ботанічного саду розповів про історію створення і статус Ботанічного саду, структуру, колекційний фонд, наукову діяльність співробітників. Школярів зацікавили рідкісні види екзотичних рослин, зібрані в теплиці, а осіння краса Ботанічного саду нікого не залишила байдужим.

     Перший день роботи школи був плідним і захопливим, а всі учасники з нетерпінням чекають на наступні заходи.

О. Бабенко, Г. Сидорук, О. Мишак
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook