Фортифікація продуктів харчування заради ефекту для здоров’я українців - Лариса Вацлавівна Баль-Прилипко на телепрограмі каналу 1+1 - "Сніданок з 1+1"

28 вересня 2018 року

      У світі народжується близько 500 тисяч дітей з вродженими дефектами невральної трубки та аненцефалією - двома найпоширенішими вродженими дефектами розвитку. В Україні часто вроджених дефектів неавральної трубки становить 2,1 на 1000 пологів, що складає 500-700 дітей на рік. Протягом більш як 20 років вчені всього світу досліджували зв'язок між вродженими дефектами невральної трубки і фолівою кислотою.

    Фолієва кислота — вітамін В9, що впливає на кровотворення, стимулює утворення еритроцитів та лейкоцитів, знижує вміст холестерину у крові розповідає  декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України у програмі Сніданок з 1+1.

       Програма фортифікації борошна, початі з ініціативи керівників охорони здоров’я і харчової промисловості США і Канади, зберегли здоров’я тисячам дітей, які народились без дефекту невральної трубки.

      Проведення примусової вітамінізації збагачення борошна дасть позитивні результати, а враховуючи досить скромні дози вітамінів, мінералів самі добавки не зможуть істотно вплинути ні на ціну, ні на смак і запах готової продукції зазначила Лариса Баль-Прилипко.

Наталія Галембовська, доцент кафедри технології

м'ясних, рибних та морепродуктів 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook