Зустріч ректора з студактивом: новообрані керівники мають мотивувати студентів, бути прикладом для них

28 вересня 2018 року

     В університеті до виконання своїх обов’язків приступили новообрані керівники органів студентського самоврядування – Студентської організації та студентських рад гуртожитків. Тому логічною була їхня зустріч з ректором університету Станіславом Ніколаєнком. До неї доєдналися заступники деканів і директорів та коменданти гуртожитків.

     Ректор Станіслав Ніколаєнко коротко представив основні здобутки за останні кілька років, розповів про кроки, здійснені для поліпшення умов проживання та навчання. Він провів порівняльний аналіз роботи студентства американських вузів та нашого. Ректор привітав нових голів студентських організацій факультетів/ННІ, студентських рад гуртожитків, голову студентської організації університету, проінформував про завдання студентського самоврядування в сучасних умовах розвитку нашого університету, запитав чого саме вони очікують від нових посад, як формують команди, та які плани у них є уже на сьогоднішній день, адже: «Новообрані голови мають мотивувати студентів, бути прикладом для них!» та побажав удачі у всіх починаннях.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша розказав про напрями взаємодії органів студентського самоврядування з системою органів управління університетом та його структурними підрозділами. Сергій Миколайович зосередив увагу новообраних лідерів студентства на проблемі пасивності та незацікавленості немалої частини студентів у різнотипних заходах: від культурно-масових до спортивних і розважальних. Найгіршим є те, що існують і такі, які не зацікавлені навіть у навчанні, і нам потрібно шукати способи мінімізувати пасивність студентської молоді, саме тому представники студентської еліти мають стати голосом усіх студентів, вони мають бути своєрідним мостом з адміністрацією, аби прагнення та бажання кожного були почуті й ураховані. Проректор звернувся до нових голів дав декілька дієвих порад, та підказав з чого краще починати роботу.

     Директор студентського містечка НУБіП України Сергій Стецюк поділився із присутніми умовами встановлення графіку перевірок санітарно-господарського стану в гуртожитках університету та критерії оцінювання. Сергій Васильович розказав про бойлери, що були закуплені та встановлені уже в 3 та 4 гуртожитках студентського містечка. І ми добре розуміємо, що обійшлись вони всі університету далеко недешево, але, на даний момент, це необхідно, адже гарячої води немає, а погодні умови з кожним днем погіршуються.

     Новообраний голова студентської організації університету Максим Паламарчук, студент 4 курсу механіко-технологічного факультету, презентував своє бачення структури студентської організації університету, її завдання та функції. Максим познайомив присутніх зі своєю командою: заступники – Олександр Василенко, студент 2 курсу механіко-технологічного факультету та Євгенія Дошка, студентка 3 курсу юридичного факультету; секретар – Антоніна Мусій, студентка 3 курсу економічного факультету; голова культурно-масового сектору – Анна Кравчук, студентка факультету аграрного-менеджменту; голова спортивного сектору – Андрій Будженко, студент механіко-технологічного факультету; голова соціального відділу – Анастасія Дзюбенко, студентка 4 курсу факультету землевпорядкування. Максим та його «молода команда» у складі: Максима Хомича, студента 4 курсу механіко-технологічного факультету; Максима Гречанюка, студента факультету захисту рослин, біотехнологій та екології; Олександра Павелка, студента 4 курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, створили спільний проект під назвою «SARAФAN», що являє собою медійну платформу, яка покликана висвітлювати найграндіозніші події університету та створювати, організовувати заходи за межами університету.

 

    Ну, а ми, у свою чергу, бажаємо новоствореному студентському самоврядування успіхів, плідної праці, більше креативних ідей та заходів найвищого рівня!

Анастасія Стародуб,
фахівець відділу виховної роботи і студентських справ

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook