Спортивні змагання серед першокурсників з нагоди свята «День Знань»

2 вересня 2018 року

     Урочистості з нагоди свята «День Знань» 1 вересня 2018 року вже традиційно продовжились на спортивних аренах НУБіП України, де студенти-першокурсники продемонстрували свою швидкість, спритність, витривалість та силу розуму, а їх наставники отримали змогу оцінити молоде поповнення своїх збірних команд. Змагання відбувалися з таких видів спорту: шахи (особиста першість), баскетбол 3х3 (чоловіки, жінки), волейбол парковий 4х4 (змішані команди) та міні-футбол 6х6 (чоловіки).

     Шаховий турнір серед першокурсників відбувався на відкритому лекційному майданчику Ботанічного саду НУБіП України, в якому прийняли участь 15 студентів з одинадцяти факультетів та ННІ. Справжній тріумф створили студенти факультету інформаційних технологій, зайнявши усі призові місця, тим самим, не залишивши жодних шансів суперникам. Перше місце виборов Олександр Поставничий, друге місце Родіон Козаченко, третє місцеЛіза Трохимчук.

 

 

     Турнір з баскетболу 3х3 з нагоди свята «День Знань» відбувався на відкритому баскетбольному майданчику спортивного комплексу НУБіП України. В змаганнях серед чоловіків прийняло участь 42 учасників з десяти ННІ і факультетів. Змагання відбувалися в два етапи: ігри в підгрупах, півфінали і фінал, що дозволило об’єктивно розподілити місця серед команд. В запеклій боротьбі перше місце виборола збірна команда першокурсників механіко-технологічного факультету, друге місце – команда факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, третє місце – команда факультету ветеринарної медицини. Серед жіночих команд на майданчику зустрілися представниці гуманітарно-педагогічного факультету: Ліза Кушнір, Поліна Хорошилова, Дарія Шершньова, Надія Янова та збірна першокурсниць факультетів тваринництва та водних біоресурсів, економічного та гуманітарно-педагогічного: Анна Онопрійчук, Іванна Яковишена, Маргарита Гулян. Переможцями стали представниці гуманітарно-педагогічного факультету здолавши збірну факультетів з рахунком 20:10.

     Змагання з волейболу паркового 4х4 відбувалися на відкритому волейбольному майданчику спортивного комплексу НУБіП України. В них прийняло участь 73 учасників з 13 ННІ і факультетів. Серед лідерів факультети: агробіологічний, механіко-технологічний, захисту рослин, біотехнологій і екології, ветеринарної медицини та ННІ лісового і садово-паркового господарства. Переможцями змагань з волейболу паркового 4х4 стала команда механіко-технологічного факультету, друге місце – агробіологічний факультет, третє - ННІ лісового і садово-паркового господарства.

     Учасники змагань з міні-футболу 6х6 вкотре довели, що футбол є наймасовішим та найулюбленішим видом спорту серед студентів НУБіП України, адже у них прийняли участь 154 учасники з 13 факультетів та ННІ. Футболісти змагалися в трьох підгрупах по коловій системі. До чвертьфіналу змагань вийшли найкращі дві команди з кожної групи та ще дві були обрані серед команд, котрі зайняли треті місця, а саме факультети: економічний, механіко-технологічний, конструювання та дизайну, юридичний, аграрного менеджменту, агробіологічний і ННІ: лісового і садово-паркового господарства та енергетики, автоматики і енергозбереженняТретє місце у важкому протистоянні з агробіологічним факультетом виборола команда ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, перемігши з рахунком 3:2. У фінальній грі зійшлися факультет аграрного менеджменту та ННІ лісового і садово-паркового господарства, де перемогу впевнено отримали майбутні менеджери – 2:0.

 

     Загальна кількість спортсменів-першокурсників, які прийняли участь в спортивному святі з нагоди «Дня знань» 1 вересня 2018 року присвячених «Дню фізичної культури і спорту України» становила 292 студентів.

Вітаємо переможців і призерів змагань!

Олена Отрошко,
викладач кафедри фізичного виховання

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook