В НУБіП успішно пройшла Літня школа землевпорядника

18 серпня 2018 року

     17 серпня 2018 року на базі Дзвінківського геодезичного навчального полігону відбулась яскрава академічна подія для студентів-землевпорядників Національного університету біоресурсів і природокористування України – «Літня школа із геодезії та землеустрою», що дала змогу студентам застосувати здобуті знання саме на практиці та змогла поєднати спілкування з відомими професійними землевпорядниками та ознайомлити із найсучаснішим геодезичним обладнанням.

     Літня школа із геодезії та землеустрою – це 114 студентів, 9 професійних викладачів, 10 провідних підприємств галузі, нові контакти, професійне зростання, обмін досвідом для молодих професіоналів, цікаве та активне дозвілля, геодезичні конкурси, спортивні змагання.

     Відкрив зустріч декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюкова, який розповів про можливості, умови та переваги проходження практики на базі Дзвінківського геодезичного навчального полігону та представив запрошених гостей.

     Першим, з вітальним словом, до студентів звернувся Ігор Яцук – Голова Ради роботодавців факультету землевпорядкування, директор ДУ «Інститут охорони ґрунтів», який наголосив на правильності вибору професії землевпорядника, адже, за його словами "Все починається з основи, а для аграрної країни основою є земля" та побажав нових здобутків, підкорення висот, особистісного росту та подальших успіхів.

     Наступним, молодих фахівців привітав Сергій Сергов – заступник голови Васильківської районної ради, який теплими словами згадував часи свого навчання у НУБіП України. "Є в житті дві речі, які неможливо купити: здоров'я та освіту", саме тому Сергій Олегович поділився своїм занепокоєнням з питань недосвідченості кадрів та побажав плідного навчання, оптимізму та професійного росту.

     Анатолій Полтавець – голова ВГО «Асоціація фахівців землеустрою України» поділився умовами подальшої співпраці зі студентами, після закінчення бакалаврату та магістратури. Приєднався до побажань попередніх гостей та від себе додав успіхів у подальшій кар'єрі й цікавих та чесних спортивних змагань, за перемогу у яких студенти отримають цінні подарунки.

    Сергій Галас – член Ради роботодавців факультету землевпорядкування, передав вітання від Анатолія Карпука – директора ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція», привітав студентів на території навчального полігону та розповів про проведену роботу і прикладні зусилля задля гарного та комфортного проходження практик.

    Андрій Кошиль – президент Асоціації «Земельна спілка України» розповів слухачам про свій досвід у США і наголосив, що базова освіта -землевпорядкування- дає гарний старт, що може стати, справді, вагомим та корисним в іншій сфері.

     Після привітань Олексій Куценко, Микита та Алі з компаній «System Solutions» та «Hi Target» поділились інформацією про найновітніше геодезичне обладнання в Україні та Європі.

     По завершенню вітального блоку та невеликої перерви слідував блок геодезичних змагань, який включив у себе декілька завдань: завдання на точність і швидкість (використовуючи набуті знання продемонструвати точні і швидкі геодезичні вимірювання), а саме: навігаційно-геодезичний квест, суть якого полягала у знаходженні на швидкість за GPS-координатами місцязнаходження умовної точки, у якому перемогу отримали Валерій Влаєв та Віктор Остапенко.

     Другим змаганням було завдання на встановлення електронного тахеометра в робоче положення. Учасникам потрібно було встановити геодезичний прилад (електронний тахеометр) над точкою в робоче положення за мінімальний час. Перемогу вибороли Дмитро Більчик і Юрій Півторак.

    Завершальним стало завдання на вимірювання горизонтального кута, у ході якого потрібно було визначити величину горизонтального кута «на око», а потім перевірити результат вимірявши кут оптичним теодолітом 3Т5КП (повним прийомом).

     Після закінчення геодезичних змагань, смачного обіду та запуску дронів біля мальовничої річки, усі бажаючі організувались в команди та взяли участь у заганнях спортивного блоку, який включив у себе футбол, де перемогу виборола команда викладачів і роботодавців, 2 місце посіла команда 2 курсу, а бронзу отримали студенти 1 курсу; волейбол, у якому перемогла команда 2 курсу, 2 місце посіла команда викладачів і роботодавців, а 3 місце отримала команда 1 курсу; стрітбол, у якому 1 місце місце посіла команда 2 курсу, 2 місце виборола команда викладачів і роботодавців, а 3 місце – команда 1 курсу; стрибки зі скакалкою, де з результатом у 173 стрибки за 1 хвилину перемогла Стародуб В.

 

     У вирі спортивних змагань, наростаючого духу конкуренції та азарту, які супроводжувались гучними оплесками та оваціями вболівальників не обійшлось і без справжнісіньких майстер-класів.
    Поділитися своїм вмінням володіння ракеткою зі студентами-учасниками згодився проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, який продемонстрував свою професійну тактику гри у настільний теніс.

     Декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков аби підтримати своїх студентів та долучитися до занять спортом, показав свою професійну майстерність у підтягуванні на турніку. А переможцем серед студентів у змаганнях з підтягування на турніку та віджимання на брусах, з результатом 49 підтягувань, став Максим Гінгін.

     Після закінчення пройшло таке довгоочікуване та бажане нагородження переможців, де молоді та спортивні, наполегливі та активні студенти-землевпорядники отримали найбільш позитивні емоції, цінні подарунки, кубки та медалі.

     Але і це ще не все! Під час вечері відбувся конкурс на приготування польової каші геодезиста та найсмачнішої ухи на відкритому вогні, і всі приготовані страви були неймовірно смачними.


     Загалом, день, проведений, на території Дзвінківського геодезичного навчального полігону був сповнений неймовірної кількості чудових заходів, де кожен присутній знайшов собі заняття та отримав насолоду, доказом цього є яскраво-палаючі очі студентів та їх усмішки.

     А ми, в свою чергу бажаємо всім успішного проходження практики, нових звершень та більше подібних заходів, адже саме таким чином студенти удосконалюють свої професійні навички, стають здоровішими, покращують вміння роботи в команді та й просто навчаються жити у дорослому світі.

Анастасія Стародуб,
фахівець відділу виховної роботи і студентських справ

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook