Вступна кампанія 2018: маємо понад 4000 заяв абітурієнтів

16 липня 2018 року

Понеділок, як твердить прислів’я, - день важкий. Особливо для працівників приймальної комісії, де напруга не спадає ось вже котрий день: абітурієнти особисто здають заяви, не зважаючи на можливість їхньої електронної подачі.

 

 
Випускниця Ніжинського агротехнічного коледжу Інна Приходько, яка опановувала там обслуговування комп’ютерних систем і мереж, вирішила продовжити навчання за ним у НУБіП - подала документи на спеціальності «Комп’ютерна інженерія» плюс «Професійна освіта». З її групи в коледжі вже подали до нас документи п’ятеро на комп’ютерну інженерію, а на програмну – ще четверо. Цікавлюся, чому дівчина обрала саме технічну спеціальність, адже батьки, як виявилося, гуманітарії. А я вся в бабусю, віджартовується вона, яка і технічну освіту має, і викладала за нею у одному з ніжинських вишів.
 
 
Єлизавета Култикова чи не з молодших класів школи вирішила стати лікарем ветеринарної медицини. Щоб мрія втілилася в життя, у старших класах почала вже працювати у ветеринарній клініці, допомагати у лікуванні тварин, ба, навіть була присутня на операціях. Саме там і дізналася від одного з ветлікарів – справді класного фахівця з дипломом нашого університету про ветфак НУБіП, і от сьогодні вона тут, у приймальній комісії. Дівчина, маючи гарні результати ЗНО, розраховує стати його студенткою.
 
 
 
 
 
 
А найбільш представницька компанія молоді, з якою ми зустрілися вранці, приїхала з Малина – з тамтешнього лісотехнічного коледжу, де читають лекції і очолюють ДЕК наші викладачі. Троє хлопців – володар диплома з відзнакою Олександр Мойсієнко та його однокурсники Микола Михайленко і Владислав Шульга (теж мають високий середній бал додатку до диплому – 4,6 бала) – хочуть продовжити навчання за спеціальністю «Агроінженерія». До речі, чимало з їхньої групи вже подали документи на заочну форму навчання. Дві їхні колежанки - Анастасія Коробейникова та Світлана Мурга – обрали для подальшого навчання ННІ лісового і садово-паркового господарства і небезпідставно розраховують на успішний вступ, адже обидві мають дипломи з відзнакою. Світлану, крім іншого, надихає приклад брата: випускник факультету конструювання та дизайну він сьогодні успішно працю у солідній фірмі.
 
 
 
 
 
 
 
Взагалі, як інформує відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук, на денну і заочну форму навчанні зареєстровано 605 електронних заяв молодших спеціалістів і 3550 - випускників шкіл. До кінця дня буде опрацьовано ще порядку 500 заяв, що надійшли за ніч і зранку.
 
Валентин Обрамбальський
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook