Чоловіча збірна НУБіП України з перетягування канату - чемпіони України, жіноча – срібні призери

28 травня 2018 року

     Вже традиційно, на території ВДНГ в кінці травня Федерація найсильніших атлетів України і перетягування канату організовує Чемпіонат України з перетягування канату. Цього року ці змагання відбулися 26 травня. Чоловіча і жіноча збірна НУБіП України під керівництвом тренера Сергія Єрмоленка, як завжди, були серед фаворитів змагань, адже вони вже триразові Чемпіони України з цього виду спорту та багаторазові Чемпіони України серед студентів.

     Наші збірні без проблем дійшли до півфінальної частини змагань, де жінки перемогли команду «Жашків», а чоловіки – команду Київського Національного торговельно-економічного університету. Обидві наші команди пройшли в основний фінал, де боролися за чемпіонство і звання майстрів спорту України: жінки – з командою Київського Національного торговельно-економічного університету, а чоловіки – зі збірною «Жашків». Суперники наших дівчат – дуже потужна збірна, у складі якої виступала чемпіонка світу зі стронгмену 2017 року Ольга Лящук.

     На жаль, жіноча збірна НУБіП України поступилася в фінальній сутичці команді КНТЕУ та стала срібним призерам Чемпіонату України з перетягування канату. Чоловіча збірна НУБіП України у фіналі перемогла дуже сильну та досвідчену команду «Жашків» і стала чемпіонам України з перетягування канату. Всі члени чоловічої збірної команди з перетягування канату отримують звання майстрів спорту України з перетягування канату.

     Перетягування канату є одним з найдавніших видів спорту, що має тисячолітню історію, але донедавна був дещо забутий. Водночас, в останні роки перетягування канату знову стрімко набирає оберти. Команд стає щоразу більше, а їх майстерність вражає. Приємно, що в цьому, здавалося б, суто чоловічому виді спорту багато жіночих команд, серед яких і наша чарівна жіноча збірна. Капітан жіночої збірної НУБіП України, студентка факультету ветеринарної медицини, Саіда Джанаєва погодилася відповісти на деякі питання щодо підготовки та участі в змаганнях:

     Саідо, як Ваша команда готувалася до чемпіонату України?
  – Основні командні тренування відбувалися два рази на тиждень, а у зв’язку із підготовкою до сесії наш тренер підібрав для кожного індивідуальні тренування в тренажерній залі.

     Чи задоволені Ви результатом змагань? Що завадило перемогти?
  – Звичайно ж ні. Наша мета – тільки перемога! Та на жаль, двоє дівчат з основного складу поїхали до Німеччини, а третій два тижні тому зробили операцію, тому довелось замінити їх новачками, котрим трішки не вистачило майстерності та витривалості. Але ми будемо тренуватися і, сподіваюся, на наступному чемпіонаті України у вересні переможемо!

     Чи відчували підтримку вболівальників?
  – Так, підтримка вболівальників для нас дуже важлива. Велика подяка всім, а особливо проректору з навчальної і виховної роботи НУБіП України Сергію Миколайовичу Кваші, який вболіває за наші збірні на кожних змаганнях.

     Коли почали займатися перетягуванням канату і чи вистачає часу для навчання?
  – На перетягування канату я прийшла вже навчаючись в НУБіП України, спробувала і одразу захопилася цим видом спорту. Звичайно, поєднувати тренувальний процес і навчання важко, особливо в період сесії, адже стати хорошим фахівцем для мене дуже важливо, тому знаходжу компроміс, тренуюся за індивідуальним графіком.

     Які плани на майбутнє в плані спорту і навчання?
  – Плани грандіозні: виграти чемпіонат України, якщо буде можливість поїхати на чемпіонат Світу, успішно закінчити навчання та вступити до магістратури.

     Бажаємо успіхів у навчанні та досягнення поставленої мети!
  – Дякую!

Олена Отрошко,
викладач кафедри фізичного виховання

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook