Четвертокурсники-екологи – учасники триденного екскурсійного туру «Золото Карпат»

25 квітня 2018 року

     З метою реалізації побажань самих студентів та підвищення їхньої активності й рівня екологічної свідомості був організований екскурсійний тур «Золото Карпат» для студентів 4 курсу спеціальності «Екологія». Він включав проїзд наступними місцями: Воловець – Синевир – Колочава – Пилипець – Поляна – Косонь – Берегово – Мукачево. Програма туру передбачала відвідування різних краєвидів Закарпаття та місць природно-заповідного фонду протягом трьох днів.

     Перший день передбачав відвідування національного природного парку «Синевир» та реабілітаційного центру «Бурого ведмедя», який розташований в межах парку. Студенти вивчали рідкісні види флори й фауни, а також антропогенний вплив рекреаційної діяльності на стан природного парку. Також після обіду студенти відвідали селище Колочава – село «десяти музеїв» (Міжгірський район, Закарпатська область), де побачили долину крокусів, музей-скансен серед гір, єдиний в Україні музей «Колочавська вузькоколійка», музей «Колочавський бокораш». Під час екскурсії студенти прослухали лекцію про формування рівня екологічної свідомості населення.

  

     Під час другого дня туру студенти мали змогу побачити краєвиди лісових масивів під час підйому на гору Гимба, яка знаходиться на Закарпатті між межами Свалявського та Міжгірського районів. Неподалік Гимби знаходиться один із найкрасивіших та найвідоміших водоспадів України – Шипіт, який вразив студентів своїми мальовничими гірськими масивами, стрімкими скелями та голосним гулом вод. Важливою частиною цього дня був кінній тур на фермі села Голубине. Студенти, поділені на дві підгрупи, мали змогу проїхатися верхи на гуцульських конях карпатськими масивами, захоплюючись атмосферою неймовірних гірських пейзажів. Після студенти відвідали музей конярства та переглянули фільм про історію розведення гуцульських коней.

     Третій день туру розпочався з відвідування замку «Паланок» в місті Мукачево, який відображає поєднання різних стилів середньовічної фортифікаційної архітектури. Під час екскурсії в замку студенти ознайомилися з історією виникнення, структурою та терасами замку, системою оборони та специфікою його розташування. Останнім етапом туру було відвідування оздоровчо-рекреаційного комплексу «Косино», під час якого студенти ознайомилися з цілющими властивостями підземних вод у семи різних басейнах з термальними та прісними водами.

     Під час 3-денного туру «Золото Карпат» студенти ознайомилися з краєвидами гірських масивів, вивчили цілющі властивості термальних та прісних вод, навчилися верховій їзді на гуцульських конях, а також отримали масу позитивних емоцій та незабутніх вражень.

Віта Строкаль,
організатор туру,
доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook